Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Kia Spectra

Om du någonsin velat förbättra gas körsträcka på din Kia Spectra, ett sätt att åstadkomma detta är genom att regelbundet kontrollera däcktrycket. Detta hjälper till att förbättra din miles per gallon och förhindrar blowouts från under-eller över-inflation. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Låt dina däck för att vila upp till en timme efter att ha kört din Spectra. När du kör, även om bara för en liten sträcka, dina däck värma upp och artificiellt öka lufttrycket. Låta dem svalna säkerställer exakta avläsningar.
2

Använd fingrarna för att skruva bort locken över ventilspindlarna av dina däck. Dessa små svarta plast tips att hålla smuts och fukt ur ventilspindeln och möjliggöra mer exakta mätvärden.
3

övervaka den information inbäddad på sidan av dina däck. Varje tillverkare formar det rekommenderade intervallet av lufttryck i gummit. Kia rekommenderar hålla däcken på din Spectra på nivåer mellan 26 och 34 psi. Skriv detta intervall ner för referens.
4

Placera din lufttrycksmätare över ventilspindeln och utöva påtryckningar. Vänta tills det inte finns mer luft läcker att vara säker på att du har en korrekt läsning.
5

Jämför avläsningen lufttrycket på däcken med den rekommenderade minimum och maximum på sidan av dina däck. Om dina däck är för lågt, fylla dem omedelbart. Om de är för höga, släpper lite luft.
6

Tänk på din däckets belastningsområde om du märker att din Spectra s däck genomgående låga. Du kan hitta din belastningsområde på sidan av alla dina däck. Den 2008 Kia Spectra är tillverkad med P205/50R16 86H däck och har en belastning nivå 86. Detta innebär att varje däcket är konstruerat för att bära en vikt belastning på £ 1168.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100867.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.