Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla vinterdäck till Wear

Vinter vädret kan vara särskilt hårt på bilens däck. Kontrollera dina vinterdäck för bär ofta för att undvika avbrott nedgångar. Gör det till en vana att kontrollera trycket vinterdäck och utföra visuella inspektioner för slitage varje vecka eller så. Instruktioner
1

Titta på ägarens manual för din bil för information om hur du kontrollerar dina vinterdäck. Följ specifikationer för underhåll tillhandahålls där. Utför underhåll "checklista" som du hittar i din handbok på en regelbunden basis.
2

Titta på dina vinterdäck för att se till att de bär jämnt. Visuellt ser på dina däck för att se om de "ser" rätt. Det finns bilder att titta på på American Automobile Association: s hemsida (se Resurser). Generellt bör däcket inte utbuktning i mitten eller slutar.
3

Lyssna på dina däck när du kör. Vinterdäck ska göra ett ljud som vanliga däck gör inte, men om du hör ovanliga ljud, som dunkande eller vissla eller känner onormala vibrationer har dina däck checkat ut omedelbart.
4

Känn din bil när du är körning. Om det tenderar att dra till en riktning på vinter på den sidan kanske inte har tillräckligt lufttryck eller den kan bäras. Har det kontrolleras av en mekaniker så snart som möjligt.
5

Kontrollera snön däcktrycket varje gång du får gas. Se till att däcken har det tryck som din bil manualen säger är korrekt för den däcktyp. Också visuellt kontrollera däcken vid denna tid för att få en vana att kontrollera för slitage. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100817.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.