Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Auto Däck Specifikationer

Auto Däckspecifikationer innehålla specifik information som är relevant för den typ av fordon däcket är utformad för att passa. Enligt Car Videos, auto däck nästan alltid innefattar tre uppsättningar av olika siffror. Varje uppsättning siffror motsvarar separera Däckspecifikationer, och mindre beräkningar kan ofta hjälpa användarna skilja på om vissa däck är bättre eller sämre för deras behov. Ytterligare specifikationer hänvisar till viktiga frågor, bland annat lufttryck och mönsterdjup slitage. Sidewall Numbers

Auto däcksidor inkluderar siffror som motsvarar storlek, vikt belastning och hastighet, enligt Bil videoklipp. Dessa siffror är viktigt att säkerställa att användarna passar rätt däck till rätt bil.

Bredd koder är den första uppsättning siffror. Dessa numeriska avläsningar är listade i millimeter. Till exempel skulle en "200" kod betyda däcket är 200 mm bred. Sidoväggen förhållandet koden är den andra uppsättningen av siffror. Sidoväggen förhållandet är mätt som "höjd i procent av bredd." Till exempel, om antalet är "50", som anger 50 procent av 200 mm. Således, lika däcksidan förhållandet 100 mm, i det här fallet.

Load index sidovägg koder sträcker sig uppåt från "71" till "110". Specifikt är varje kod analogt med ökande vikt belastningskapacitet. Till exempel motsvarar en "71" kod 761 £, medan en "110"-koden är lika med £ 2337 Gratis koder är också representerade i brev från "N" till "Z" Ett "N"-koden är lika med en maximal hastighet på 87 km /h, medan "Z" till hastigheter över 149 mph.
Temperaturklassningar

Temperatur betyg är viktiga överväganden i specs auto däck. Dessa betyg är kodade alfabetiskt, enligt Bil videoklipp. Mängden värme ett däck tål indikeras av den enda bokstav. Temperatur motståndet ökar som brev flytta ner den alfabetiska skalan. En "C" är den lägsta temperatur betyg, "B" Beteckningen måttlig temperaturbeständighet. medan en "A"-koden anger maximal temperaturtålighet.
Traction och Tread Wear

Traction och mönsterdjupsmarkeringar koder anger hur bra ett däck håller upp på vått väder. Traction koder går identiskt med temperatur betyg, enligt Bil videoklipp, med ett tillägg. Traction koder inkluderar en "AA" rating, vilket indikerar maximalt väggrepp. Mönsterdjupsmarkeringar koder är numeriska och motsvarar bära jämförelser på andra däck. En "150"-kod, till exempel, visar "slitbaneslitage av 1,5 gånger så länge som en rating av '100." "Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101673.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.