Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

En jämförelse av Motorcykeldäck

Det finns inte en enda viktigare komponent på en motorcykel då däcken. "Modern däckkonstruktion är en av de mest studerade och vetenskapliga delarna av motorcykel utveckling," enligt Aaron Frank av "Motorcyklist Magazine." Gummi bryter ned över tiden och när det gäller däck, tappar greppet. Grip är viktigt att hålla en motorcykel upprätt runt varv, och vid bromsning och acceleration. Det finns otaliga däckmodeller för alla körstilar. Det finns motorcykeldäck för tävlingsbanorna, off-road, gata, turnerande och multi-funktionell ridning. Typer

Street-sport däck är standard på sport cyklar och kan bäst beskrivas som ras-designade däck byggda för gatan. DOT race däck ger bäst grepp eftersom de är gjorda för racing, men har den kortaste slitbanans livslängd eftersom de inte är avsedda för åkkomfort eller livslängd. Deras syfte är att hålla motorcykeln glider ut under hård inbromsning, acceleration, skarp vändning och toppfart. Sport-touring däck för pendlaren eller dagliga motorcyklist med åkkomfort och livslängd som sina kontaktpunkter. Off-road däck är knölig i stället för smidig som road däck. Knopparna gräva i lös terräng och ger ryttaren möjlighet att manövrera smuts, sand, grus och lera.
Funktion

Vetenskapen om ett motorcykeldäck utvecklas kontinuerligt , varför inte två däck är exakt samma. Var och en är utformad för en specifik åkstil. Till exempel är det Pirelli Angle ST Sport-Touring Radial lutar vidare mot idrotten sedan livslängd och åkkomfort, vilket är motsatt den traditionella sporten-touring däck. Michelin Power One DOT-race däck ger styvare gummi och ökad sidovinkel så att föraren lätt kan snärta cykeln in i en sväng och hålla en stram linje jämfört med sin street-sport yngre bror, den MICHELIN Power 2CT (Ref 3). Gummi densitet, sidovinkel, storlek och slitbanemönster faktor i hur en motorcykel däck presterar.
Funktioner

Varje däck har ett slitbanemönster (sjunkna dungar åstadkomma prestanda), storlek, hastighet rating (maximalt hållbart hastighet), belastningsindex (maxvikt däck kan stödja), tillverkare datum, max PSI rating (högsta lufttryck), sidovägg (vertikala sidan av däcket, högre vinklade väggar tillåter motorcykeln att luta snabbare och skarpare), Bana-ware rating (jämförande regeringen rating av hur länge ett däck ska pågå) och dragkraft och värderingar temperatur (brev rating stoppa förmåga och motståndskraft mot värme). Med undantag av däckmönstret, är alla dessa funktioner finns på slitbanan väggen. Det bästa sättet att besluta om en ny uppsättning motorcykeldäck
Identifiering

frågar dig var och hur ofta du rider. Är klimatet normalt torr eller våt? Vill du dagliga pendla eller bara rida på helgerna? Är prestanda eller livslängd är viktigare? Vad är din prisgräns för en ny uppsättning däck? Hur aggressiv är din körstil? Dessa frågor kommer att bidra till att fokusera en däck-köpbeslut.
Varning

Kvaliteten på ridning ytan har en effekt på däckens prestanda. Ojämn, hål-ridit vägar äta bort på ett däck snabbare än slät asfalt. Vått väder kommer att sakta inbromsning, acceleration och kan orsaka förlust av greppet i svängar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101341.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.