Så att lägga mattan i en bil

Mattan finns i bilar blir en hel del slitage under livet av din bil. Snö, regn, lera och vassa skor få dras över mattor och bära dem ner mycket snabbare än inomhus mattor. Av denna anledning, kanske du vill byta ut de ursprungliga mattor i bilen. Detta arbete kan ske utan hjälp. Beställ mattor för din bil och hoppa över den tid och pengar som spenderas på mekanikern genom att sätta dem på dig själv. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Gjuten bil matta
Utility kniv
Visa fler instruktioner
1

bort sätena från bilen med en skiftnyckel. Det finns fyra bultarna som håller stolen på golvet i bilen, två fram och två i ryggen.
2

Släpp säkerhetsbältena med skiftnyckel. När du tar bort sätena kommer säkerhetsbälten bultarna exponeras, så att du kan få ut dem. Äldre bilar har två bultarna som håller banden på plats, medan nyare bilar kan bara ha en.
3

Ta bort blecket plattorna håller mattan ner längs dörrkarmar. Dessa plattor hålls på plats med skruvar och kan bara tas ut med en skruvmejsel och drog.
4

bort övriga komponenter i bilen som är installerade över mattan, inklusive pedaler och konsoler. Du kan ha en enkel eller tvådelad konsol i mitten av bilen, eller plattor sparka längs golvet. Dessa kan alla tas bort med en skruvmejsel och drog släppa.
5

Rip mattan från golvet. Börja i ett hörn eller en lös plats och bara dra ut den ur bilen och behåll den som referens.
6

Rulla ut nya mattor och se till att alla fördjupningarna trycks ned på rätt sätt . Kontrollera den gamla mattan för att se kurvorna allt stämmer.
7

Fastställa nya mattor i bilen och gör en liten markering på varje plats du kommer att behöva skära ut hålen. Gör märket så nära skruven och bulthål och andra platser som behövs med en markör.
8

Ta mattan ut och använda en brukskniv att göra en skåra på båda varumärkena. Gör en mindre springa till att börja med och förstora den om det behövs för att du inte kan göra ett hål som skärs alltför stor mindre vid en senare tidpunkt.
9

Placera den nya mattan tillbaka in i bilen, rada upp slitsarna med de saker som måste gå igenom dem.
10

dra och sträcka mattan så att den ligger plant mot golvet i bilen.
11

Trimma tillbaka mattan täcker konsoler och hål för sätena, konsoler och andra saker som kommer att gå tillbaka till bilen. Mattan bör trimmas prydligt så att skruvar och bultar för att passa igenom det.
12

Skär mattan längs dörrkarmen så det finns nog att täckas av blecket plattorna. Mattan ska inte sticka ut från under plattorna.
13

Skruva tröskeln pates tillbaka på plats för att säkra mattor.
14

Byt konsoler, pedaler, säten och säkerhetsbälten i omvänd ordning för hur du tog bort dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121583.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.