Korrekt sätt att vaxa en svart bil

Vaxning din bil lägger ett lager av skydd mellan lacken och de element som kan skada den. Vaxning ordentligt kan hålla små repor och märken virvel från att visas på din bil. Svarta bilar är särskilt svåra att rengöra och vaxa ordentligt eftersom den mörka färgen visar varje ofullkomlighet. Virvlar runt och repor är i klarlack ovanpå färgen, vilket får dem att reflektera ljus, som visar upp mycket väl på toppen av den svarta färgen. Ren

Rengör bilen noggrant med biltvätt tvål och en ny, mjuk svamp. Börja med att spola av bilen med vatten, lossa och ta bort så mycket smuts och sot som möjligt. Använd alltid en ny svamp på en svart bil. Gamla svampar kan ha smuts eller skräp på dem och kan torkas över bilen och orsaka lätta repor. Skölj alla tvål av bilen och torka den med en syntetisk sämskskinn för att undvika vattenfläckar. Vatten fläckar torrt med en ljus ring, vilket gör dem visa upp oroväckande bra på en svart bil.

Efter att bilen torkas, använd en lera bar och smörjmedel för att ta bort alla inbäddade metallpartiklar från ytan. Dessa partiklar kan orsaka rost eller repor över tiden. En lera bar är det enda sättet att avlägsna. Spraya ett litet område med lera smörjmedel och gnid leran bar fram och tillbaka. Spraya med smörjmedel igen och torka området med en ren mikrofiberduk. Upprepa detta steg över den målade hela ytan av bilen. Leran bar kan vikas och arbetade runt så att endast rena områden det rör bilen. Polera en bil Addera Polska

ger en glänsande glans och tar bort ljus yta repor och virvlar, som är ett problem på svarta bilar. Använd en mild till medium slipande vätska bil polish och en dubbelverkande oscillerande polermaskin. Applicera lacket till bilens yta och arbeta polermaskin i små, runda och fram och tillbaka rörelser. Vax gör inte en bil glans, lägger det enda skydd. Bilen måste poleras för att få en imponerande glans innan vaxning.
Wax

Använd endast rent carnuba vax på din svarta bil. Ren carnuba vax är det bästa vaxet att använda på grund av dess enkla ingredienser och brist på överflödiga material. Använd inte vax kit eller andra typer av kommersiellt tillgängliga vaxer eftersom de kommer bara att bygga upp och leda bleka områden på din svarta bil.

Applicera vaxet med en fuktig svamp och i ett tunt lager, bara låta det att sitta på bilen i fem minuter eller mindre. Använd en ny, torr 100 trasa procent bomull att polera vaxet bort med handen. Du kan använda två tunna lager av vax för extra skydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121078.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.