Hur man använder en elbil Buffer

Elbil buffertar kan grupperas i två kategorier: roterande buffertar, som snurra ett mjukt vadderad skiva i en fast cirkulär rörelse med konstant hastighet, eller oscillerande buffertar, som roterar i en cirkulär rörelse som en roterande buffert, men även rotera upp sin mittaxel medan oscillerande - vilket resulterar i vadderade skivan aldrig kvar på ett ställe. Det finns fördelar med varje typ av buffert, emellertid, båda är enkla att använda och kräver samma grundläggande förfaranden. Saker du behöver
Ögonskydd
Automotive vax
Painter ' s band (har svag vidhäftning) katalog fuktig svamp
Rena trasor
Visa fler instruktioner

1

tvätta noggrant och torka utsidan av din bil. Park in i en skuggig plats så att under polering förfarandet, kommer vaxet blir inte bakat på genom exponering för starkt, direkt solljus.
2

Tape utanför alla exteriör trim såsom strålkastare, bakljus, upphöjda emblem, speglar och andra komponenter exteriör som du inte vill med våld driva bilvax in medan putsning. Tid som spenderas på detta steg kommer att kraftigt minska tiden senare för att ta bort oönskade vax från små springor och sprickor.
3

Applicera en liten mängd av bil vax, ungefär storleken av ett kvartal, till en fuktig svamp. Gnid in vaxet i grundligt att den målade ytan på bilen i ett område cirka två meter från två meter. Gnid i en cirkulär rörelse, försiktigt så att inte utöva påtryckningar i raka, jämna drag eftersom detta kan ärr färgen.
4

Vänta cirka två minuter för vaxet att börja " haze & quot; över. Den tid som krävs för att vänta beror på yttre förhållanden som temperatur och fuktighet, samt hur tjock vaxet har applicerats. Om du måste vänta mer än två minuter för grumling ska visas, använder du för mycket vax. Torka av området med en ren mjuk trasa för att avlägsna överskott torkat vax.
5

Placera en ren, mjuk polerrondell på utsidan av bufferten och fäst den på plats med kardborrband eller en sträng-bundet enhet (beroende på typ av använda kuddar). Var noga med att dynan är ren och torr.
6

Sätt på ögonskydd och plugg bufferten i en 120-volts jordad eluttag (eller använd en förlängningssladd ansluten till samma) . Slå på bufferten med on /off knapp placerad vid basen på handtaget. När bufferten börjar, justera hastighet genom att vrida ratten hastighetskontroll på en medelhög nivå.
7

Applicera spinning buffertdynan till ytan som skall poleras. Håll buffertdynan plant mot ytan, och flytta maskinen i en båge rörelse fram och tillbaka över det område som ska poleras - att se till att bufferten maskinen aldrig slutar röra sig på något ställe. Fortsätt att polera tills ingen vax haze kvar och ytan har önskad glans eller &Quot; glans. " Ta målaren ' s band när du är klar.
8

Ta bort buffert från ytan, sedan stänga av maskinen. Ta buffertdynan och försiktigt bang mot handflatan för att avlägsna eventuella torkade vaxpartiklar, sedan tillbaka dynan. Upprepa vax ansökan, torka och putsning åtgärder som krävs för att slutföra den bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121573.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.