Classic Car Show Tips

En av de glädjeämnen av att återställa och äga klassiska bilar är möjligheten att sätta dem på skärm på bilen visar. Förutom att föra samman auto entusiaster och köpare, bilen visar är en chans att vinna erkännande för allt det hårda arbete som går in i ett fordon. Det finns flera saker du kan göra för att öka dina ändringar för att ta hem en trofé, eller åtminstone vända några huvuden. Ta bort all rost

Innan bilen är redo att visa, måste du försiktigt bort all rost från kroppen. För att göra detta, använd en fin slippapper för att ta bort så mycket synlig rost som möjligt. Avsluta med en slipduk och blanda det slipade området till resten av kroppen. Skölj och torka området innan en fluid oxid konvertering, vilket kommer att neutralisera eventuell kvarvarande rost i sprickor eller svåra att nå områden.

När oxid konvertering vätskan torkar, polera området återigen med en slipduk . Applicera auto färg i tunna skikt och alltid tillämpa ett skyddande överlack för att hålla den nya färgen från att blekna i en annan takt än resten av bilen. Addera Polish och Vax
< p> Strax innan bilen showen, ge din klassiska bil en tvätt och vaxning. Använd endast tvål speciellt konstruerade för användning på bilar. Tvätta bilen i skuggan om möjligt för att hålla solen från att påverka processen.

Om lack innehåller repor eller matta områden, använda polish innan vax. Bil polish tar bort det översta lagret av matt täckfärg, men detta lämnar lack nedan mottagliga för blekning eller repor som avslöjar ren metall. Efter polering av bilen, tillämpa vax i ett enda tunt lager, putsning av det med en mikrofiberduk.
P Om ditt paint jobb är inte i behov av polish, hoppa över detta steg och gå direkt till vaxet. Om du visar din bil flera gånger under bilmässan säsongen, överväga att tillämpa ett nytt lager vax före varje utställning.
Däck Behandlingar

Auto Show domare kan vara noggrann om en bilens däck. Förutom att använda rätt typ av däck för modell och år, ska däcken vara relativt nytt med massor av slitbanan och inga skav trottoarkant. Du kanske vill köpa en andra uppsättning däck som du bara sätta på bilen för föreställningar, reservera en annan, billigare set för körning.

När din bil står parkerad på platsen, tillämpa ett däck renare som kommer göra svart gummi glans och tar bort all smuts som kan ha fastnat på däcken under transporten.
invändig rengöring

Kontrollera att det inre av din klassiska show bil är ren och fri från skräp. Använd en läder polish på någon läderklädsel och en mild metall polish på alla stål eller krom tillbehör. Frekvent dammsugning kan vara nödvändigt för att få dammet ur sittdynor eller skrevor instrumentbrädan. Burkar av tryckluft fungerar också bra för att ta bort damm från ställen du inte kan nå med en rengöringsduk. Tänk bara på att titta där stoftet landar att städa upp manuellt efter blåsa ut det.
Motorrummet

Vissa bil show entusiaster rekommenderar rengöring motorrummet först att få så mycket fett och smuts från bilen som möjligt innan vi går vidare till mer känsliga detaljer arbete. Närhelst du tackla det, är motorrummet sannolikt att kräva en hel del arbete. Använd avfettningsmedel för att bryta ner eventuella stelnat fett eller olja och en metall polish för att lysa själva motorn.

Var noga med att använda mjuka trasor för att täcka framskärmarna och grill område så att du inte skadar din färg jobb med droppar av motorn fett eller avfettningsmedel lösning. Addera glas

En av de sista steg du tar för att förbereda din klassiska bil för en show invändig rengöring glaset. Använd ett rengöringsmedel hushåll glas och mjuka, luddfria trasor. Fingeravtryck och ränder syns på fönstren, speciellt om showen hålls utomhus i direkt solljus.

Håll en liten rengöring kit till hands för touch-ups under showen. Satsen bör innehålla massor av rena trasor, rengöringsmedel för glas, en burk med tryckluft och däck polish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121509.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.