Hur rengör jag plastlinsen på framsidan av min bil?

Plastlinser som täcker auto strålkastarna kom på modet på high-end bilar över 20 år sedan. Trenden spridning, och nu de flesta strålkastare är bakom en plastlins. Fördelar är att skydda själva ljuset från väg skräp, och tillåter mer design alternativ. Den stora nackdelen är att plast är föremål för grumling upp och gulnar. Orsak

Orsaken till grumling är ultraviolett ljus (UVL), samma högenergetiska ljusvågor som ansvarar för garvning av huden i solen. Effekten av UVL på plast beror i hög grad på vilken typ av plast. Även de mest motståndskraftiga plaster är föremål för en viss grad av skador på grund minut produktionsrelaterade föroreningar. Förutom synliga grumlighet och färg förändras med tiden obehandlad UVL skador kan leda till strukturella förändringar som försvagar plasten.

UVL effekter är oftast ytliga, och en solskadad lins kan återställas till nästan nytt utseende. Processen involverar polering bort de missfärgade översta några millimeter av plast. Du kan också använda en skyddande beläggning som fungerar som solbränna skydd för plast. Addera Varför rengöra linsen?

Det viktigaste skälet för att rengöra och Refinish missfärgade strålkastare omfattar är säkerhet. Beroende på hur grumlig omslaget är, kan dess effekt på ditt mörkerseende variera från knappt märkbara till rent farliga. En sekundär faktor är effekten på bilens utseende.
Process

Återställa en solskadad strålkastare täcker är en process i tre steg. Det är mycket viktigt att du börjar med att grundligt rengöra plasten. Detta tar bort vägsmuts och, ännu viktigare, grus som kan skada linsen.

Det andra steget innebär att polera plasten så att den dystra skiktet, tillsammans med mindre repor och skråmor, tas bort. Innan du börjar, maskera området runt objektivet för att undvika att skada omgivande färg eller krom. Planera att spendera lite tid och ansträngning, särskilt om du gör jobbet utan en makt polermaskin.

Avsluta jobbet genom att ta bort överflödig polish och tillämpa en slutlig finish som blockerar UVL så mycket som möjligt utan alltför påverkar insynen. Detta kommer att minska UVL skador och hålla bilens linser ser bra ut för en lång tid. Addera Var får jag tag Material

Populära kit erbjuds av 3M, Diamondite, Meguiars, Permatex, Turtle Wax och andra. De finns i butiker auto utbudet och online. Dyrare kit inkluderar stödrondeller för användning med en borrmaskin eller polermaskin, samt specialiserade kemikalier för målgång steget. Andra är mer grundläggande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121152.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.