Luktborttagning för en bensin spill i en bil

lukter från bensin spills inuti bilen kan dröja i månader, tom år, om det inte avlägsnas ordentligt. Det finns flera möjliga lösningar för avlägsnande av bensin lukt i din bil till en gas spill, och alla de effekter lösningar kräver en agent av något slag för att suga upp resterna av bensin. Funktion

Bensin, som de flesta vet, är bränsle för de flesta moderna fordon och maskiner. Insatser är i processen att försöka eliminera beroende av olja som producerar bensin, det fortfarande kan vara flera år innan sådana varor är tillgängliga för alla. Under tiden, är det oundvikligt att, under sändning bensin för att fylla din gräsklippare, eller för att hjälpa din vän som har glömt att fylla upp igår, kan du spiller lite gas på insidan av ditt fordon, vilket resulterar i den stickande bensin lukt.

Betydelse

Även om det luktar bensin i bilen är mest uppenbart besvärande för sinnena, kan långvarig exponering för rök också vara skadligt för din hälsa. Inandning av ångor från bensin på daglig basis för en längre tid kan orsaka skador på lungorna och andra delar av din andningsorganen. Överdrivna ångor kan också orsaka dig att hallucinera, vilket kan hindra körning, vilket gör att du farlig för dig själv och andra på vägen. Därför är det viktigt att ta itu med en bensin spill i bilen så fort som möjligt.
Tidsplan

Ju längre du väntar att ta itu med lukt av en bensin spill i bilen, desto svårare kan det vara att ta bort den. Även lukten kan vara mindre märkbar under de kallare månaderna av året, vilket gör det lite vilande, kommer varmare dagar avslöjar snart lukten igen. Ytterligare ett orosmoment är att bensin är mycket brandfarligt och låta den vara kvar i bilen medan utanför temperaturer under sommaren öka bilens inre temperaturen avsevärt, kan resultera i en brand. Dessa farhågor gör det viktigt för dig att ta upp frågan omedelbart.
Lösningar

Bland de mest rekommenderade lösningar är användningen av en produkt som kommer att absorbera bensin, typiskt bakpulver, kattsand eller babypuder. Låt ämnet skall ställas in på bensin spill under en längre tidsperiod (ibland till och med en månad, beroende på mängden av utsläppet) och därefter vakuum upp ämnet. Vinäger är också en stark deodorizer. Överväg att använda en ättika lösning på spill först, med hjälp av en shop-vac att suga upp lösningen och sedan följa med de absorberande ämnen som nämns för att få resten av bensinen upp. Addera Prevention

I framtiden, extra försiktighetsåtgärder kan behövas förhindra bensin spill i bilen. Använd endast behållare som godkänts för förvaring av bensin, och överväga att köpa en spillsäkert behållare. Se till att du försegla behållaren ordentligt innan du sätter den i bilen. Motstå frestelsen att fylla behållaren till toppen, lämnar vätskan nedanför öppningarna för att hålla tillgången rinner ut. Överväga att placera en bit kartong och trasor på fordonet våningen där du planerar att transportera behållaren, på det sättet, om det finns ett spill kommer trasor och kartong suga det mesta upp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121510.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.