Hur att rengöra en Honda Accord Motor

Mest ägaren försummar att hålla sin Accord motorrum ren. Det är "utom synhåll, ur sinne" teorin, och de flesta ägarna inte ser det som en prioritet. Men att ha en ren motor är viktigt. Det kan göra det enkelt att identifiera källan till en olja eller vätska läcka, snarare än att gå vilse i ett hav av fläckar och smuts som har samlats in under åren. Rengöring av Accord motor kan göras på bara några timmar. Bortsett från snygg, kommer det att vara värt det extra besväret. Saker du behöver
Plastpåsar
Maskeringstejp
Automotive avfettningsmedel
Högtrycksspolare
Microfiber handduk
Visa fler instruktioner
1

Låt bilen svalna helt innan du rengör motorn. Att arbeta på en varm motor kan orsaka blocket att spricka från en plötslig temperaturförändring, och det kan förstöra din motor. Att arbeta på en sval motor är alltid säkrare.
2

Öppna huven och leta reda på distributören och säkringsboxen. Täck dessa poster med plastpåsar och täta dem med maskeringstejp. Det är inte kritiskt att tätningarna är 100% vattentät, eftersom de är utformade för att ta lite vatten, men en högtryckstvätt blast kan skada de elektriska komponenterna.
3

Spray motorn med avfettningsmedel för att rengöra motorn och bryta ner överflödigt fett som har samlats in.
4

Spray motorn med en högtryckstvätt makt bricka. Håll spolarmunstycket cirka 4 meter från motorn först, och sedan sakta gå till inom 2 meter. Kontrollera att munstycket är vid en inställning av 2 inches eller bredare. Detta sprider trycket av sprayen så det kommer inte att vara tillräckligt intensiv för att klippa några slangar eller linjer.
5

Ta bort plastpåsarna och starta motorn. Låt värmen från motorn svalna delarna, eller du kan lämna av motorn och torka den med en microfiber handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121263.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.