Symtom på Timing Belt Failure

Rätt timing är nyckeln till att ha en väl fungerande bil. Kamremmen är en viktig komponent till en lämplig tidpunkt fordon. Det är viktigt att hålla kamremmen i gott skick. En trasig kamrem kan orsaka stora problem med din motor. Lyckligtvis ger en kamrem vanligtvis några varningssignaler innan det går sönder. Funktion

kamrem har den enkla men viktiga uppgiften att ansluta vevaxeln till kamaxeln. Vevaxeln styr motorns kolvar och kamaxeln öppnar och stänger ventilerna, enligt Castrol.com. Ventilerna skulle inte kunna öppna och stänga utan kamrem, vilket hindrar motorn från att gå. En sliten kamrem kan inte utföra sitt jobb väl, vilket i sin tur orsakar prestandaproblem.
Underlåtenhet Symtom
p Det finns flera symptom på en sliten eller nött kamrem. Var noga med att se din mekaniker om du upplever grov tomgång, svårt att starta eller höra konstiga ljud som kommer från motorn. Som med många bil-problem, se din mekaniker i början något av dessa symtom. Fördröja det oundvikliga resa till mekaniker kommer högst sannolikt att förvärra situationen eftersom de miles går.
Potentiella


Motorer är antingen av störningar eller icke-inblandning typ. Lite att inga skador uppstår när kamremmen bryter i en icke-inblandning motor. Men en trasig kamrem på en störning motor kan vara katastrofala. Det beror på när bandet bryter ventilerna sedan kunde slås av kolvarna, vilket resulterade i stora skador på motorn. Sådana skador kan leda till en reparation räkningen på hundratals dollar, enligt Car Talk.
Reparation

Byta kamrem är inte lätt. Enligt Castroloil.com, måste du tömma först kylaren och koppla flera delar, bland annat generatorn, vattenpump, servostyrning enheten, locket på luftfiltret och fördelarlocket, fläktrem och fläkten, kylarslangen och bränsleledningen. Det är också en bra idé att byta ut slitna remmar, slangar och klämmor i processen. Därför kanske du vill ta bilen till en mekaniker för att få arbetet utfört. Addera Prevention

Du behöver inte vänta tills katastrofen är ett faktum innan du ändrar en sliten kamrem. Kontroll av bältet under rutinunderhåll är ett bra sätt att undvika problem. Byt remmen vid rätt körsträcka som rekommenderas av tillverkaren också. Du kan hitta intervallen i bilens instruktionsbok. Det är mycket billigare att byta ut remmen innan den bryter än att vänta tills den går sönder och skadar motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121364.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.