Hur Buff klarlack Auto Paint

En ren, glänsande bil är en hederssak för de flesta bilägare. En bil är en av de dyraste inköpen flesta människor någonsin kommer att göra, så att hålla fordonet letar nytt är viktigt. Tvätta bilen är bra för att avlägsna smuts och fett, men polering är nödvändigt att hålla den utställningslokal glans. Polering klarlack auto färg är tidskrävande, men en glänsande bil är väl värt den tid och ansträngning. Saker du behöver
Bucket
Bil tvål
1000-grit sandpapper
1500-grit sandpapper
2000-grit sandpapper
slipblock
Kratsning förening
mjuk bomull trasor
Auto polska
Visa fler instruktioner
1

Tvätta bilen noggrant för att avlägsna eventuella smuts från ytan. Fyll en hink med tvål och några uns av tvål. Blöt bilen, och lödder hela fordonet innan sköljning med rikligt med rent vatten. Låt ytan våt för slipning.
2

Placera en bit av 1000-grit sandpapper på en slipkloss. Doppa sandpapper i tvålvatten för att dämpa den, sedan försiktigt slipa ytan av bilen, rör sig i små cirklar. Den klarlack på ett fordon är konstruerat för att skydda lacken undertill från elementen, men glans dämpar över tiden. Gentle slipning tar bort ett mycket tunt lager av matt täckfärg och avslöja en ny, glänsande skiktet under. Håll sandpapper fuktig hela slipning processen, och arbeta från huven bakåt tills du har slipat hela ytan av fordonet.
3

Byt 1.000-slippapper med finare, 1500 -slippapper, upprepa slipningen processen. Skölj bilen med rent vatten som du sand, var noga med att trycka lätt på slipkloss.
4

tillbaka 1500-slippapper med 2.000-grit sandpapper, slipa klarlack en gång . Denna fint sandpapper kommer att ta bort eventuella återstående bitarna av matt klarlack och kommer att jämna hela ytan av fordonet. Se till att inte trycka för hårt på slipblock att hindra från att slipa igenom klarlack.
5

Skölj bilen igen med rent vatten, sedan använda en liten mängd av polerande förening till en mjuk trasa . Den polerande förening utjämnar vidare nyexponerade klarlack. Arbeta alltid i små, jämna cirklar, beläggning hela fordonet. Återgå till det första området du belagd med föreningen, och polera den med en ren trasa.
6

Applicera en tunn beläggning av bil polish till fordonet, som arbetar i riktning av färgen. Låt polish torka, sedan gnugga bort torra polish kraftigt med en mjuk trasa för att ta fram det glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121463.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.