Tips om att använda en Clay Bar

En bil är en av de största inköpen av genomsnittskonsumenten. Rätt vård --- både under huven och på utsidan --- hjälper till att hålla din bil ser sitt bästa. Små brister, främmande partiklar och lätta repor i färgen kan verka som en olägenhet. Men när de tas bort med hjälp av en lera bar, kommer färgen lysa som ny igen. Tvätta Vehicle


börjar alltid någon detalj beskriver strävanden med en ren yta. Clay barer är något slipmedel och gnugga rörelse kan orsaka skada att måla om smuts eller andra lösa partiklar på ytan. Tvätta, skölj och torka bilen för att förbereda den för rengöring med en lera bar.
Förbered Bar
barer

Clay kommer i stora bitar, men de är oftast alltför stor för att hantera i ett stycke. Bryt eller skär av en bit som är hanterbara för dina händer. Knåda den som du skulle bröddeg att mjuka leran, plattas bit till en tunnare skiva form, föreslår Paintcare-n-Detailing. Knådning leran gör det böjliga, garantera att mer produkt kommer i kontakt med den målade ytan. Forma den till en rundad dyna hjälper du täcka mer yta och ger dig bättre kontroll över leran.
Smörj Paint

Även lera är något slipande och används för att avlägsna grova föroreningar från färg, måste det smörjas för att fungera korrekt. Många olika typer av smörjmedel för lera detaljer finns på bildelar butiker och andra återförsäljare. Bara spreja tillräckligt smörjmedel för att jobba ett litet område i taget, konstaterar detaljrik bild. Om du sprayar för stort av ett område, kan en del av smörjmedlet torka innan du når det. Se till att grundligt belägga området med smörjmedel. Clay behöver fukt för att glida över färgen, det kommer att hålla sig till torra områden
Clay Paint

Placera leran skivan på den målade ytan, flytta den försiktigt. fram och tillbaka över smörjmedlet. Arbeta inte i en cirkulär rörelse som när du vaxning, och motstå frestelsen att utöva påtryckningar. Med de första passen, kommer du att känna ett visst motstånd. Det kommer inte att glida lätt, och du kan höra små repor ljud. Oroa dig inte. Detta är normalt, det kommer inte att förstöra lacken. Efter flera omgångar, glider leran utan ansträngning. Torka bort rester med en ren trasa och gå till nästa avsnitt. Om färgen är starkt förorenad, vik leran i hälften eller re-knåda för att avslöja en ny sida för nästa avsnitt, antyder bilrekonditionering. Clay förlorar sin användbarhet efter flera sektioner städas. När detta händer, byta till en ny bit lera.
Efter Claying

När hela bilen är ren, överväga att tillämpa en hög kvalitet vax för att förhindra framtida måla kontaminering. Vägsmuts och damm partikelavlägsnande är en del av regelbundet fordonsunderhåll, men vaxning efter claying gör framtida detalj arbetet lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121633.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.