Hur Buff ett Clearcoat

En välskött klarlack kan hålla en bil i utställningslokalen skick och bidrar till dess andrahandsvärde. Biltillverkare använder klarlacker som ett skyddande skikt som tätar i vattenbaserade eller lösningsmedelsbaserade färger. De ger också högblank finish som ger glans till en bil. När ett fordon är målat, kan en klarlack täckt av smärre brister, t.ex. bitar av korn, rinningar. Dessa kan enkelt tas bort med hjälp av specialiserade material innan den kratsade till en perfekt finish. Saker du behöver
krita
Slipmedel lera Bucket bar
av rent, varmt vatten
ren trasa
Paint styckning förening
elektrisk maskin polermaskin
pad Foam polering /head
texturerat mjukt skum inglasning pad /head
Glasning förening
Mikrofiberduk
Visa fler instruktioner
1

kontrollera varje målad panel. Använd en krita att cirkeln eventuella brister i klarlack och fortsätta runt fordonet tills du har markerat varje fläck. Doppa en bit slipande lera bar i en hink med rent, varmt vatten och placera den plant mot fordonet över en av de brister.
2

Flytta leran bar i små cirklar över varje markerat område så den slipande egenskaper bettet. Kontrollera fordonets ytan regelbundet för att se leran bar inte brinner igenom klarlack. Arbetet med en markerad ofullkomlighet i taget och torka gned-down områden med en bit ren trasa.
3

Applicera en ärtstor mängd av fin kvalitet måla skära föreningen på en elektrisk maskin polermaskin försedd med en skum polering pad. Placera dynan skum polering över en av de gned-down områdena klarlack och aktivera den elektriska maskinen polermaskin genom att trycka nedåt på brytaren.
4

Flytta pad skum polering från sida till sida, arbetar den skärande föreningen i gned-ner området. Håll pad skum polering rörelse hela tiden för att minimera värmealstring, eftersom detta kan leda till brännmärken i klarlack. Lägg små mängder vatten till panelen för att hålla det svalt och fortsätt polera tills en högblank glans har återställts. Fortsätt runt fordonet tills alla områden av klarlack har kratsade tillbaka till en ursprunglig yta.
5

bort huvudet skum polering från den elektriska maskinen polermaskin och ersätta med en texturerad mjukt skum glas huvudet. Applicera en ärtstor mängd glasrutor föreningen på mjukt skum glas huvudet och polera varje panel av fordonet individuellt för att ta bort polerrosor skapats av slipande komponenter i färgen skärande föreningen. Fortsätt runt fordonet tills varje panel är komplett och torka bort rester med en ren bit av microfiber putsduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121949.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.