Hur man använder Bondo att reparera rost på bilar

Använda Bondo är inte komplicerat, men det tar tid att tillämpa korrekt. Ansökningsprocessen Bondo att fixa rost hål är det mest rimliga sättet att lappa plåt. Beredningen och slutet process är vad tar mest tid för att ge en jämn ommålad yta som ser ut som den gjorde när den rullade av utställningslokalen golvet. Det viktigaste att komma ihåg är att arbeta i en torr icke-fuktiga området för att ge alla de kemikalier som en chans att binda korrekt med metallen. Saker du behöver
SPACKEL
Flathead skruvmejsel
220-grit sandpapper
Red Scotch-Brite pad Flighter Can av lack primer
Rag
diskmedel
Maskering tejp
Hårtork
Bondo kit
Plast gummiskrapa
Guide coat
primerbeläggning 500-grit sandpapper
hink vatten
Paint
Klarlack

Visa fler instruktioner
Prepping det exponerade området
1

Skrapa rostpartiklar och skalor med en spatel eller skruvmejsel. Se till att du får båda sidorna av området om rost har trängt igenom.
2

Klipp ut någon ruttnade genom metall med ett par tenn snips eller en fil och se till att ta bort all metall som rostat igenom. Detta kommer att lämna ett hål i metallen.
3

Sand rostiga ytan med ett 220-slippapper. En röd Scotch-Brite pad kommer också att arbeta. Sand tills du är nere på fast, glänsande metall.
4

Sand ut området med en lättare sandpapper till fjäder ut i den återstående färgen på ytan. Sand tills du kan se spridningen av lager färg, primer och klarlack.
5

Rengör området med en plast borste och tvål. Dawn diskmedel fungerar bra. Se till att du skölja tvål och låt området torka. Du kan använda en hårtork för att påskynda torkningen.
6

Tape utanför exponerade området. Detta är för att förhindra spridning av primer till en målad yta.
7

Torka det exponerade området med alkohol före primning. Tvättsprit dabbed på en ren trasa som fungerar bäst för att avlägsna oljorna kvar av tvålen.
8

Paint primern till ytan. Du kommer att behöva göra detta omedelbart eftersom rost startar så snart den nakna metallen exponeras. Spraya primern jämnt över det utsatta området. Primern kommer att behöva 24 timmar att torka. Addera Lägga till Bondo
9

Slipa grundmålad yta med 220-slippapper. Du kan också använda en röd Scotch-Brite pad. Detta kommer grov upp ytan så att Bondo kommer att ha något att hålla sig till. Gnugga inte av primer, du bara vill rough det upp
10

Blanda härdare och fyllmedel i Bondo.. Blanda den på en bit av metallplåt eller kartong. Instruktionerna för blandning kommer att vara på Bondo paketet. Den allmänna tumregel är att använda mer härdare kommer att göra det torkar snabbare. Mixen kommer att utgöra en solid färg när det blandas ordentligt och grundligt.
11

Skrapa Bondo på den slipade ytan med en plast gummiskrapa. Även ut området med en metall spackel. Skrapa bort överflödigt.
12

Låt ytan sitta i värme i 15 till 20 minuter. Detta gör det möjligt Bondo att härda. Den beröring Testet kommer att bestå av att röra Bondo, om det känns klibbig, då är det fortfarande torkning. Låt det härda innan slipning ut.
13

Sand ut området lätt med din sandpapper för att säkerställa att du använt rätt mängd Bondo. I det fall att ett område har en mörkare färg än de övriga områdena, måste du åter tillämpa Bondo tills hela området är nivån. Detta kommer att ta trial and error för att säkerställa att du får rätt område. Ut området
14

Sand igen för att se alla låga punkter är fyllda och ytan är plan. Inspektera avseende dips eller låga fläckar.
15

Spray guide coat på området för att exponera de låga fläckarna. Detta kommer att bidra till att säkerställa noggrannhet. Guiden pälsen kan köpas på en Biltema. Guiden pälsen är gjord enbart för att föra ut eventuella brister i fyllningen. Detta kommer att mörkna de doppade områden. Du kommer att behöva göra en ny ansökan Bondo att föra de låga fläckarna jäms med resten. Sand alla de upphöjda ytorna ned.
16

Upprepa denna process tills hela området är jämn och slät. Området är klar för primer. Addera Priming och målning
17

Spray primerbeläggningen till det drabbade området. Detta kommer också att hjälpa till att fylla i alla ofullkomliga områden
18

Våt sand området med en 500 -. Till 600-slippapper. Sand tills hela ytan är slät. Torka av den med en ren handduk.
19

Spray lacken primer på ytan. Låt primern torka i 24 timmar.
20

Måla ytan med önskad färg färg. Du kan matcha färgen på din lokala färghandel. Du kan också köpa färgen i en sprayburk vid den lokala delar butiken. Den delar butiken kommer att berätta var du hittar färgen koden för din bil.
21

Ta bort maskeringstejpen från ditt fordon. Du kan lätt våt sand hela området med en 500 - till 600-grit sandpapper för att säkerställa att hela området är slät. Detta är valfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121355.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.