Vad är en pop - Free SMC ?

Kompositmaterial såsom arkpressmassa , eller SMC , har blivit vanligt substitut för stål i fordonets plåt och delar . Dessa lätta material har blivit starkare på senare år , lockar auto entusiaster . Pop - Free SMC

Paint " pops " var ett stort problem för SMC under en tid . De skedde i form av bubblor mellan lager av färg och gjutning förening . Den dyker resulterade från syre frigörs från SMC när färgen applicerades i uppvärmda förhållanden .
Funktioner

SMC stärks med kontinuerliga trådar av glasfiber och är oftast gjord i ark av materialet , som sedan skärs och skiktas till den form som krävs för särskilda jobb . SMC ark får vanligtvis två primer rockar före användning , en process som används för att vara i hög grad ansvariga för den " poppande " effekt . Den Automotive Composites alliansen , eller ACA , löste problemet genom att stärka primers , och problemet med färgen pops är nu ett minne blott .
Fördelar
< p > Tester utförda på SMC har visat stor förmåga att motstå långvariga ogynnsamma väderförhållanden . Dessutom har inledande oro krympning av SMC framgångsrikt behandlats av ACA . Testresultat visar att SMC krympningen inte är markant högre än för konventionella ståldetaljer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121871.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.