Vilken typ av auto försäkring krävs i Illinois?

Bilförsäkringar kommer i en mängd olika former, var och en ger ekonomiskt skydd under olika förhållanden. Varje stat har sina egna lagar om nödvändiga typer av täckning och minimibelopp. Illinois kräver bara förarna att hålla ansvarsförsäkring som täcker skador, dödsfall och egendomsskador för olyckor där de är fel. Den obligatorisk försäkring Avdelningen för statssekreteraren fungerar som en primär resurs för frågor angående obligatorisk bilförsäkring. Ansvarskrav

Illinois lag kräver förarna att bibehålla en politik som ger minst $ 20.000 till täcka skador eller dödsfall av en person och $ 40.000 till täcka incidenter för två eller flera personer. Förarna måste också få minst $ 15.000 till täcka skador på egendom.
Enforcement

delstaten Illinois har vissa åtgärder vidtagits för att minska antalet oförsäkrade förare. Dess försäkring Divisionen har en dator slumpmässigt välja fordon från en databas med registrerade fordon, dessa ägare kommer att få ett frågeformulär be om deras försäkring information. Kontoret kommer att bekräfta den politiska informationen med bäraren. De som inte har en policy eller misslyckas med att besvara enkäten kommer att få sina registreringsskyltar avbrytas. Drivrutiner slutade för trafikförseelser kommer också att få citat om tjänstemannen finner att de har kört oförsäkrat.
License Plate Suspension

Första gången lagöverträdare måste betala en återanställning avgift på $ 100 och ge bevis på försäkring för att lyfta en suspension registreringsskylt. De som bryter mot lagen mer än en gång kommer att möta en tallrik suspension för fyra månader och kan inte få sina registreringsskyltar återinföras tills de betalar $ 100 böter och visa försäkringsbevis.

.

Drog Över utan försäkring
oförsäkrade

förare i Illinois stoppas för en trafikförseelse kan möta böter på minst $ 500. Oförsäkrade förare fångas körning med suspenderade registreringsskyltar på grund av ett tidigare brott mot ansikte böter på minst $ 1000. Addera Illinois Automobile Insurance Plan

Illinois kräver förarna att behålla försäkringen för alla registrerade fordon, kan inte varje förare att hitta en transportör villig att skriva en policy för honom frivilligt. Denna pool av chaufförer inkluderar de med körrelaterad brottmålsdomar, tidigare bortfaller försäkring eller ett högt antal olyckor eller rörliga kränkningar. Den Automobile Insurance Plan hjälper sådana förare i Illinois. Varje licensierad försäkringsgivare i staten ska delta i planen. Förare kan lämna in en ansökan genom någon auto försäkringsgivare i staten intygar att de inte har kunnat få en plan inom de senaste 60 dagarna. Agenten kommer att vidarebefordra ansökan till byrån som administrerar planen, och om kvalificerade, kommer föraren att tilldelas en bärare i staten. Den transportör måste lämna en policy för tre år. Efter denna tidpunkt måste föraren ansöka till programmet om han inte kan hitta en frivillig bärare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93914.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.