Påföljder för körning utan bilförsäkring i Storbritannien

Körning utan försäkring är olagligt i Storbritannien. Till skillnad från i USA, där fordon är försäkrade för användning av nästan alla förare, måste i de brittiska förarna vara försäkrade för att köra vissa fordon. Tyvärr kör utan försäkring är ett stort problem i Storbritannien, så straff för att bryta denna lag är allvarliga. Prickar på körkortet

En förare som tillåter någon annan att använda sitt fordon utan ordentlig försäkring står inför samma straff som någon som kör utan försäkring. Det är viktigt att se till att alla förare är ordentligt försäkrade innan man tillåter dem att köra din bil för att undvika straff.

För ett första brott, kommer förarna brukar ges straffpoäng på sin licens. Normalt kommer förarna att få 6 till 8 straffpoäng. Detta sätter föraren löper större risk att förlora sitt körkort bör andra rörliga kränkningar förekommer.
Fixed Penalty

Förutom att få poäng på din licens, kommer du att bli skyldig att betala böter. Böterna varierar från plats till plats. Du kan få böta upp till 5.000 brittiska pounds (ca $ 7573 i mars 2010), men oftast böterna är i närheten av 200 brittiska pounds (ca $ 130 i mars 2010). Böterna är vanligtvis tas ut utöver de punkter på din licens, inte luras att tro att du kommer att få betala böter i stället för att ta emot straffpoäng

Personer som tillåter oförsäkrade förare att köra sina fordon. kan också möta en fin, även om det kanske inte är så hög.
körförbud

Förare som kör utan ordentlig försäkring sätta sig i riskzonen för att bli förbjudna från bilkörning. Denna påföljd sker normalt efter upprepade brott, men kan tas ut med den första brottet bör domstolen anser det vara nödvändigt.

Trafikförbud kan vara i 28 dagar eller längre, beroende på om gärningsmannen är en allvarlig repeater. Förbudet gäller omedelbart och kan lämnas i samband med böter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93869.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.