Alberta Automobile Insurance Law

Alberta Bilförsäkringar lagar kräver att varje bilist att bära minsta försäkringsskydd. Denna täckning bör omfatta ansvar för personskada och egendomsskada, medicinsk betalningar, dödsfall och begravning förmåner och betalningar funktionshinder. Ansvar och Medicinsk

Alberta Bilförsäkringar lag kräver ett minimum på $ 200.000 ansvarsförsäkring per olycka för personskador och skador på egendom, plus $ 50.000 för medicinska betalningar för varje skadad person. Skada på egendom kan begränsas till $ 10.000 om skulden gränsen är nådd.

För varje person som inaktiveras i en bilolycka
Handikappförmåner, är miniminivån täckning upp till 80 procent av de skadade personens lön, tak på $ 400 per vecka om man är anställd. Denna täckning varar högst 104 veckor. Arbetslösa personer skadades i en olycka får ett minimum av $ 135 per vecka, under högst 26 veckor.
Dödsfallskapital

För varje person dödades i en bilolycka, är det minimum som krävs begravningshjälp $ 5.000. Det finns också minimikrav som ställs på betalningar till de överlevande. Död av chefen för hushållet är $ 10.000 för den första beroende överlevande och ytterligare 20 procent, eller $ 2,000, för varje ytterligare beroende överlevande. Död av en make eller partner är $ 15.000 för den första överlevande, med en extra $ 4.000 för varandra överlevande. Det finns också en död nytta av $ 1.000 till $ 3.000 för ett minderårigt barn, beroende på livslängd. Varje familj får ett minimum av $ 400 per döden för sorg rådgivning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93951.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.