Varför är bilen försäkringspremier så hög för unga förare?

Det finns mer än 200 miljoner förare på vägarna i USA. Ungefär 12 procent av dem (16 miljoner) är yngre än 25. Men 48 procent av alla olyckor innebär förare mellan åldrarna 16 och 25. Försäkringsbolagen är medvetna om denna statistik, men många konsumenter inte. Genom forskning och erfarenhet av branschen, har försäkringsbolagen identifierat flera ytterligare skäl till varför de måste ta ut högre premier för yngre förare. De flesta av dessa ytterligare skäl är också baserade på statistik. Upplev

Yngre förare är mindre erfarna, och de kanske saknar den kunskap som behövs för att säkert driva ett fordon i att försöka förhållanden. De kan vara mindre beredda att köra i dåligt väder, eller de kan lättare distraherad medan under hjulet. Försäkringsbolagen kompensera för upplevelsen skillnaden mellan yngre hårddiskar och mer erfarna förare genom att ta ut högre premier för förare yngre än 25.
Försäkringsgivaren Lönsamhet

en försäkringsskada kan kosta försäkringsgivaren mer än en kärande skulle normalt betala i premier under livet av hans politik. För att minska sina förluster, försäkringsbolag pool kostnaden för att betala fordringar över ett brett antal förare. Detta innebär att yngre förare betala högre premier, eftersom deras kamrater har fler olyckor och kostar försäkringsbolagen mer pengar.
Varför kollision täckning kostar mer
täckning

Collision ger ersättning till försäkringstagare när en olycka inträffar, även om olyckan var försäkringstagarens fel. Unga förare med kollision täckning utgör en större ekonomisk risk för deras försäkringsbolag, för efter en olycka företaget skulle behöva betala för att fixera den ungdomliga förarens fordon samt motpartens fordon. Försäkringsgivare kompensera för dessa risker genom att ta ut mer för unga förare som köper kollision försäkring.
Brist på
Kreditvärdighet

Försäkringsbolagen tar ut lägre priser till förare som har visat god betalning historia med andra försäkringsgivare. Likaså försäkringsbolag föredrar förare med god kreditvärdighet. Yngre förare är oftast inte kan bevisa sin kreditvärdighet, och de ofta debiteras samma priser som skulle tas ut till en sökande med en grov ekonomisk historia. (Detta är sant med borgenärerna i en mängd olika branscher med priser som är beroende av kundens finansiella beteenden.)
Andra Försäkring Betyg Faktorer

Försäkring priser bestäms av en rad andra faktorer som inkluderar förarens civilstånd, betalningsanmärkningar, personlig drivande historia, fordonstyp, och tidigare påståenden. Försäkringsgivare använder alla dessa saker för att bestämma sannolikheten för att en kund kommer att lämna in en fordran, och den beräknade kostnaden för de fordringar som kan inledas.

Försäkringsbolagen vet att det skulle bli dyrare att ersätta en försäkringstagare för en total förlust involverar en dyr sportbil än det skulle vara att betala för en total förlust involverar en kompakt USA-tillverkade fordon. Detta är varför unga förare som köper utländska sportbilar betala högre premier än de som köper kompakta inhemska fordon. Likaså förare med fortkörning biljetter är mer benägna att ha olyckor, vilket är anledningen till försäkringsbolagen tar ut mer till unga förare som har fått fortkörningsböter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93879.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.