Historien om Bilförsäkringar

Bilförsäkringar är i huvudsak en skadeståndsgrundande systemet, vilket innebär att det är kategoriserade under civilrätt och personskador. En skadeståndsgrundande Systemet innebär att man skadas av oaktsamhet eller avsiktligt. Hela tanken med försäkring, vilket innebär att betala pengar i händelse av en olycka eller missöde för garanterad skydd, kommer från kinesiska köpmän tillbaka i 3000 f.Kr. som var trött på att förlora fartyg och gods till vrak, sjunka och piratkopiering. Forntida kinesiska

Idén om bilförsäkring går tillbaka till gamla kinesiska tider, årtusenden innan bilarna hade varit tänkt på. Den kinesiska används för att skicka lastfartyg som transporterar bestämmelser över Atlanten. De människor som ägs skeppen var nästan alltid aktieägare. På grund av villkoren i denna tid, fanns det många fartyg som skulle gå förlorade till sjöss. Aktieägare började ta försäkringar för att skydda sig mot förlust av dessa fartyg och last inuti. Detta kallades sjöförsäkring. Den framstående Lloyds of London brukade vara en samlingsplats för försäkringsgivarna i slutet av 1600. "Lloyds List" blev den första certifierade katalog av fartyg som någonsin publicerats. Denna lista utgör fortfarande ryggraden för marina försäkringsverksamhet i dag (2009). Det brittiska parlamentet antog den Marine Insurance Act 1906, enligt Random Acts, och försäkringen formuleringar i dag är starkt påverkade av dessa originalhandlingar.
Original Automobile Insurance Policy
< p> Den ursprungliga bil försäkring var i tryck i 1895 av en engelsk affär. Det var inte förrän 1898 som Travelers Insurance Company i Hartford, Connecticut, skrev den första försäkringen i USA, för Dr Truman J. Martin. Enligt History.com, betalade Martin $ 11,25 för en politik som omfattade $ 5.000 till $ 10.000 av skulden.
Massachusetts

första staten att beställa obligatorisk bilförsäkring var Massachusetts 1927. Bilförsäkring var och fortfarande är en biprodukt av sjöförsäkring. Beslutsfattare fastställt att du kör ett fordon är ett privilegium och därmed fastställt att genom lag bilister måste bära täckning för att skydda oskyldiga tredje parter mot skador.
Tillväxt

1930 , Förenade kungariket passerade "vägtrafiklagen." Detta gjorde i princip det som krävs för fordonsägare att bära ansvar för personskada eller dödsfall till tredje part. Detta var första gången som bilförsäkring var obligatoriskt i Storbritannien, och på den tiden fanns det ingen konkurrens i denna bransch. Bilförsäkringar priser var icke-förhandlingsbara och var lika för alla. I gengäld var all politik och täckning också samma. För att stoppa den växande monopol, flyttade försäkringsmäklare i förgrunden, och försäkring blev ett stort företag. I USA tog Bilförsäkringar av efter andra världskriget, som en snabb ökning av bilindustrin och motorvägen systemet lett till behovet av ekonomiskt ansvar och obligatoriska försäkringar lagar täckning för bilister. Addera Idag

Som av 2009, alla stater i USA kräver obligatorisk bilförsäkring med ett minimum av ansvar täckning som skyddar oskyldiga förluster. Även om varje stat kräver en viss grad av bilförsäkring, påstår skiljer sig i deras krav. För att ta reda på vad ditt tillstånd kräver, är det bäst att hänvisa till sin Department of Motor Vehicles hemsida. Försäkringsbolagen beräkna betalningar bilförsäkring genom factoring i din ålder, vilken typ av fordon du kör, din färdregistreringen, betalningsanmärkningar och kön.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/accident-insurance/93837.html

Previous:
Next:

oLYCKSFALLSFÖRSÄKRING

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.