Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur mäter Avgasrör Storlek

En motorcykel avgassystem har en mycket direkt uppgift: att överföra de heta avgaserna från motorn till den bakre delen av cykeln. På alla Naturvårdsverket-certifierade fordon, är systemet består av fyra typiska komponenter - sidhuvudet som monteras på motorn, katalysatorn som renar avgaserna, en ljuddämpare som minskar ljudet och rörsystemet som förbinder bitar. Det är där likheterna slut. Varje fordonets avgassystem är utformade på olika sätt. Dirigeringen varierar, liksom de dimensioner av varje komponent. I fall en reparation behövs, att veta storleken på avgasröret är det första steget. Saker du behöver
Mikrometer, tjocklek eller måttband
Visa fler instruktioner
1

Hitta en rak sektion av röret minst 4 inches från valfri tidpunkt. Mät inte vid några krökar eller där röret kommer in i ljuddämparen eller katalysatorn.
2

Mät ytterdiameter av röret. Om du använder ett skjutmått eller mikrometer, placera den över röret och läs mätningen. Detta är den yttre diametern av röret. Om du använder ett måttband istället, vira måttbandet runt röret och dividera detta mått med 3,14 för att få ytterdiameter.
3

mäta tjockleken avgaser vägg vid avgasröret dricks. Subtrahera detta från ytterdiameter mätning för att få den inre diametern, vilket är det mått med vilket rör säljs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75950.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.