Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

DIY Ljuddämpare Installation

En riktig avgassystemet på ett fordon minskar fordonsmotor buller och utsläpp av föroreningar till atmosfären. Dessa avgassystem består av långa serier av rör som är anslutna till en ljuddämpare som arbetar för att minska motorns buller och utsläpp. Halsdukar, på grund av sitt läge vid undersidan av fordonet, är benägna att skada och försämring över tid från väg skräp, rost eller kemikalier. Byta en ljuddämpare är inte ett svårt projekt och är en som kommer att spara pengar på arbetskostnader. Saker du behöver
Handdomkrafter eller stora golv jack
pallbockar
skruvmejsel
Metal såg
hylsnyckel
ljuddämpare
slangklämmor
Visa mer Instruktioner
1

Lyft bilen säkert från marken med hjälp av hand-uttagen eller stora domkrafter golv. Placera domkraften under bilen för att garantera att det inte kommer att falla när du arbetar på det. Kontrollera hela avgassystemet för att se om några andra delar behöver också utbyte och för att säkerställa att systemet är fäst väl på undersidan av fordonet.
2

Ta den gamla ljuddämparen ut genom att lossa skruvarna som håller konsolerna ansluter ljuddämparen till resten av avgassystemet eller genom att skära bort den från svetsförband. Använd en metall att såga igenom rören, men vara noga med att inte såga igenom några andra komponenter under bilen. Lossa eller avlägsna eventuella avgaser frambockar genom att skruva låsmuttrarna för att göra det enkelt att ta bort ljuddämparen.
3

bort resten av avgasröret som leder till baksidan av fordonet och ställa det åt sidan. Detta gör det enklare att ansluta ljuddämparen till de främre avgas sektioner. Kontrollera avgas galgar för att vara säker på att de är i tillräckligt bra skick för att hålla med, om inte, byt ut dem
4

Placera den nya ljuddämparen samma som originalet hade varit under bilen.. Skjut den på slangen från den främre delen av avgassystemet. Anslut den viktigaste ljuddämparen hängare att hålla vikten på enheten medan du ansluter fästband vid skarven mellan den befintliga främre röret och den nya ljuddämparen. Använd en hylsnyckel för att dra åt remmen ordentligt. Återanslut den främre ljuddämparen hängare till fullo stödja den nya enheten.
5

Skjut bakstycket av ändrör på plats över den bakre öppningen i ljuddämparen. Sätt tillbaka alla rörhållare för att fästa röret till undersidan av fordonet. Dra en annan fästband vid skarven mellan ljuddämpare och slutrör bit för att slutföra installationen. Kontrollera alla anslutningar och frambockar igen för att säkerställa att de är korrekt installerade och att avgassystemet är tätt till ramen.
6

försiktigt sänka bilen tillbaka ner på marken. Släng den gamla ljuddämparen och andra utbytta delar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75937.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.