Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Vad är funktionen av en ljuddämpare ?

Ljuddämpare monteras på bilar och motorcyklar för att öka luftflödet ut motorn genom att avleda avgaserna . De används också för att dämpa avgas ljud genom att minska ljudnivåerna släpps ut av motorn . Prestanda

ljuddämpare är den sista delen av avgassystemet . Genom att kanalisera avgaserna , främjar bättre luftflöde i motorn , vilket ger bättre förbränning och , i sin tur , kan översättas till bättre prestanda och gas körsträcka .
Sound Suppression
< p > en ljuddämpare kanaler de tryckvågor som skapas av motorn ventiler och studsar dem runt en kammare , skapar motsatta vågor . Den konflikt mellan de två uppsättningarna av vågor upphäver varje , och det avgivna bullret dämpas .
Överväganden

Ljuddämpare finns i varierande längder , mönster och material . Prestanda ljuddämpare är utformade för att ge mer effekt än brusreducering . En rak ljuddämparen ökar maximalt luftflöde av avgaser genom att låta gaser att passera genom ljuddämparen och ut genom avgasröret snabbt. En ljuddämpare som är krökt begränsar frånluftsflödet , men det kan ge en sportigare " rytande " ljud .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75960.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.