Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar en ljuddämpare

Ljuddämpare skador lätt i hårt väder. I norra delstaterna, de flesta lokala och statliga myndigheter använder salt för att avisa vägarna i vintermånaderna. Salt är ett frätande ämne som äter bort på under kroppen av ditt fordon, speciellt ljuddämparen eller någon exponerad metall. Halsdukar kan också skadas av väg skräp som stenar flyger upp och slår resonanskammaren av ljuddämparen. När det finns ett hål i ljuddämparen, vare sig från rost eller från väg skräp, måste du reparera skadan innan det blir värre. Saker du behöver
kit Ljuddämpare reparation (high-temp bandage, epoxy och applikator) katalog Behållare för blandning epoxy
Nitril handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Sätt på nitrilhandskar och skyddsglasögon för att skydda dina ögon och händer.
2

Krama ur tuben av epoxi i blandningsbehållaren.

3

Pressa epoxi aktivator i blandningen behållaren. Blanda epoxi och aktivator tillsammans med applikatorn som följde med ljuddämparen reparationssats.
4

Avslöja hög temperatur bandage som medföljde ljuddämparen reparationskit och dränk den i epoxi i upp till fem minuter (exakt tid beror på din kit).
5

Linda bandage runt utsidan av ljuddämparen där hålet eller skadan är. Se till att du täcker minst två inches i alla riktningar utanför området för skadan så att bandaget kan ansluta sig till en oskadad del av ljuddämparen.
6

Låt bandaget torka. När bandaget är torr, bör ljuddämparen vara helt förseglad. Kontrollera att avgaser läcker genom att vrida på din bil och visuellt inspektera för eventuella avgaser läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75930.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.