Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

1989 Jeep 4,0 Ljuddämpare Installation

Ljuddämparen på 1989 Jeep Cherokee gör mer än att bara minska det buller som kommer ut ur bilen. Det är en kritisk del av avgassystemet och bidrar till att ge rätt mängd flödesmotstånd att bygga mottryck i systemet. Om ljuddämparen läcker eller har hål i kroppen, kan det orsaka att motorn går dåligt, samt vara högt och läckande kolmonoxid - en dödlig biprodukt av förbränningen - in i passagerarutrymmet av Jeep. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av jeep med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar placerad under den bakre fjädring eller ram. Leta ljuddämparen från under Jeep, precis bakom katalysatorn, ungefär tre fjärdedelar av vägen tillbaka.
2

Leta klämmorna på vardera änden av ljuddämparen. Ta bort klämmorna från in-och utgående ledningar på Jeep, med hjälp av en nyckel eller hylsa och spärrskaft för att lossa skruvarna, skjut sedan klämmorna bort från ljuddämparen.
3

Leta ljuddämparen hängare stödja kroppen av ljuddämparen baktill. Avlägsna skruven från fästet på ljuddämparen med en hylsa och spärrskaft. Ta bort ljuddämparen från avgasröret och främre avgasröret genom att vrida det och dra ut det ur båda sektionerna. Släng den gamla ljuddämparen.
4

Höj nya ljuddämparen på plats och sätt monteringsbulten från hangaren i hållaren på ljuddämparen. Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft. Skjut ljuddämparen i den främre röret, sedan fästa avgasröret till montering på baksidan av ljuddämparen.
5

Skjut klämmorna över anslutningarna och dra åt muttrarna på dem med en socket och ratchet . Dra inte åt dem eller du kommer att skada avgasröret med klämman.
6

Lyft baksidan av jeep av domkraften står med en domkraft och ta bort dem från under lastbilen. Sänk Jeep till marken. Starta Jeep och lyssna efter läckor kring den nya ljuddämparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75932.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.