Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man svetsa fast en ljuddämpare

Svetsning på en bil ljuddämpare kan lösa en hel del problem, från att installera ett nytt avgassystem att bara fastställande av en läcka. Däremot kan det vara farligt och bör endast utföras av någon som redan fackman för svetsning. Saker du behöver
Svetsutrustning
ljuddämpare
hydraulisk domkraft
Visa fler instruktioner
1

Använd en hydraulisk domkraft för att säkra bilen på en uppsättning pallbockar. Fordonet behöver höjas för att ge dig tillräckligt med utrymme att arbeta. Detta bidrar inte bara till att kvaliteten på arbetet, men också för säkerheten i processen.
2

Rengör ljuddämpare och avgasrör områden för att se till att svetsen tar väl. Några tecken på rost bör rengöras eller slipas bort. Se till att bit du svetsar till avgasröret är en liknande storlek. Du kan välja att ha exakt samma storlek malm göra en liten överlappning från endera röret.
3

Samla din utrustning, inklusive eventuella ytterligare stål du ska använda för att svetsa ljuddämparen på plats . Korrekt svetsning redskap är viktigt. Detta bör omfatta en svetshjälm, skyddsglasögon och brandsäkra förkläde.
4

Hitta något att stödja ljuddämparen upp till röret. Detta ger dig möjlighet att kontakta den på plats. Dubbelkolla att se till att det är uppradade ordentligt. Sedan avsluta svetsen hela vägen runt ljuddämparen. Det är en bra idé att använda en hög temperatur klar (eller färg, om du föredrar) sprayfärg att belägga ljuddämparen och svetsa området, för att undvika rost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75900.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.