Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Instruktionerna för att installera en ljuddämpare

Praktiskt taget alla moderna fordon drivs med förbränningsmotorer. Denna typ av makt producerar avgaser som ett resultat av förbränningen av bränslet. Avgassystemet är en serie av rör, katalysator och halsdukar anslutna till motorn för att driva ut avgasen vid den bakre delen av fordonet. När ljuddämparen på din bil börjar gå dåligt, kommer du troligen märker det som en starkare avgasljud. En dålig ljuddämparen kan också låta farlig kolmonoxid tränga in i kupén. Montera en ny ljuddämpare i 1 till 2 timmar. Saker du behöver
2 bil ramper Sida 2 stoppklossar
Skiftnyckel
Flatblade skruvmejsel
Avgasrör donut packning
ljuddämpare
Visa fler instruktioner

1

tillbaka bilen på en uppsättning av bil ramper, och dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar framför framhjulen. Krypa under fordonets bakre del för att lokalisera ljuddämparen, som är ansluten i linje med avgassystemet nära den bakre delen av fordonet.
2

Leta bultarna som håller ljuddämparen till avgasröret mot framsidan av fordonet. (Obs: Vissa fordon kan ha små fjädrar placerade bakom bultarna Fjädrarna kommer att falla ut när du tar bort bultarna Spara fjädrarna för installation av den nya ljuddämparen...) Lossa och ta bort skruvarna i en moturs med en skiftnyckel. Ta bort fjädrarna från bakom bultarna om din bil är så utrustad. Placera skruvarna och fjädrarna åt sidan för installation av den nya ljuddämparen.
3

Skjut ljuddämparen framåt med båda händerna för att dra monteringsnitarna på baksidan av ljuddämparen ur gummit isolatorer att är fästa på undersidan av fordonskroppen. Sänk den bakre delen av ljuddämparen till marken. Dra ljuddämparen mot fordonets bakre del tills den främre av ljuddämparen rensar den bakre upphängningen. Ta bort ljuddämparen från under fordonet.
4

Bänd donut packningen ur den bakre delen av avgasröret fortfarande sitter i bilen med en flatblade skruvmejsel och kassera den. Skjut en ny munk packningen i slutet på avgasröret.
5

Placera den nya ljuddämparen under bilen så att den bakre delen av ljuddämparen står inför den bakre delen av fordonet. Höj den främre delen av ljuddämparen, och skjut den mot framsidan av bilen över bakvagnen komponenterna. Lyft den bakre delen av ljuddämparen, och linje upp monteringsnitarna i ljuddämparen med monteringshålen i gummi isolatorer monteras på undersidan av karossen. Tryck ljuddämparen mot fordonets bakre del tills gummit isolatorer är helt insatt på ljuddämparen monteringstappar. Sätt de små fjädrarna över bultarna (om bilen är utrustad) och trä
6

bultar genom monteringshålen i fronten av ljuddämparen och in i de gängade hålen i avgasröret. Dra åt skruvarna med en skiftnyckel i medurs riktning. Ta bort stoppklossar och köra bil utanför på bilen lägren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75935.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.