Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Effekterna av hål i ljuddämpare

Ljuddämparen är en viktig del av bilens avgassystem. En av dess uppgifter är att leva upp till sitt namn och dämpning bilens buller, men det har andra användningsområden. Att ha ett hål i ljuddämparen har flera effekter, inte alla av dem uppenbara och en som kan vara dödligt. Buller

Buller är ofta det mest uppenbara tecknet på ett hål i ljuddämparen. Bilar med ett hål i ljuddämparen kommer att göra högt, mullrande ljud, med ljuden få starkare som hålet blir större och ljuddämparen faller vidare in disrepair.In vissa fall buller även kan innefatta en högt baktändning buller, de kanadensiska Driver webbplats anteckningar . Att ha ett hål i ljuddämparen eller någon annan del av avgassystemet kan orsaka syresensorn i bränsleinsprutningssystemet inte fungerar, säger platsen, skicka extra bränsle till motorn. Denna extra bränsle kan komma i kontakt med det syre som kommer in genom läckan, vilket resulterar i slå tillbaka. Addera Exhaust

Ett hål i ljuddämparen kan också orsaka avgaser i bilen att sippra in i bilens interiör. Det största hotet är den kolmonoxid som är en del av avgaserna. Du kommer inte att kunna smaka, lukta eller se någon kolmonoxid som filter till din bil, men du kommer att känna dess effects.If du andas in den giftiga gasen, kan du drabbas av huvudvärk, trötthet, illamående, yrsel, svårighet andning och förvirring, enligt Auto Underhåll webbplats. Sajten säger att få bilen checkat ut direkt om du misstänker kolmonoxid sipprar in i din bil. Det konstaterar också att hålla dina fönster öppna för att hålla utanför luften cirkulerar genom fordonet om du tvingas att köra innan problemet är fixed.Carbon kolmonoxid är speciellt farligt för små barn och äldre vuxna men kolmonoxidförgiftning kan vara dödlig för alla oavsett ålder.
förorening

Förutom att skada din åkande, utsläpp som sippra ur ett hål i ljuddämparen också kan skada atmosfären. Du kanske inte ens inser din bil förorenar miljön, enligt Naturvårdsverket hemsida, vilket är varför de flesta stater har regelbundna inspektioner att fordon måste passera för att få på vägen.
Vatten Avlopp Hole

Vissa ljuddämpare har ett litet hål där vatten dräneras ut av sin nedre ände. Detta hål är tänkt att vara där. Auto Underhåll hemsida säger dessa små hål som kallas "gråta" hål och de stoppa vatten från att bygga upp i ljuddämparen och skära ner på ljuddämparen tendens att rust.The hål du behöver rätta är små rost hål eller andra avvikelser. Ljuddämpare hål börjar ofta forma nära avgasrören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75931.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.