Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur du ändrar en Sportster ljuddämpare

Byta lager halsdukar på en Harley-Davidson Sportster motorcykel är en av de första ändringarna som de flesta ägarna gör till sina maskiner. Oavsett om det är en throaty mullrande tonen som du söker, eller det högre ljud av en racing maskin, kommer nästan ingen Harley behålla sina fabriksinställningar halsdukar särskilt länge. Harley egen reservdelskatalog, liksom de många eftermarknaden leverantörer, erbjuda ett stort urval av lägre begränsning halsdukar som kommer att föra den legendariska Harley-Davidson motorljud till liv och öka en cykel makt på samma gång. När de önskade ljuddämparna har valts, är det en relativt enkel uppgift att installera dem. Saker du behöver
Basic SAE Ratchet och Hylsnyckelsats, skiftnycklar
Kombination
Rak skruvmejsel eller ¼-tums nutdriver
Penetrerande smörjmedel (om det behövs) katalog mjuk hammare och träkloss (om det behövs) katalog Finkornig smärgelduk eller sandpapper
ny ljuddämpare klämmor
Visa fler instruktioner
1

Lossa masken och klämmor roller som fäster värmeskyddet till avgasröret huvudledningen med en rak skruvmejsel eller en ¼-tums nutdriver. Demontera värmeskyddet och lägg det åt sidan.
2

bort skruven och muttern som håller ljuddämparen klämman till fronten fäste. Släng den gamla klämman. Ta bort alla andra skruvar och muttrar som håller fast ljuddämparen till stödklackarna. Behåll denna hårdvara om det behövs för installation av den nya ljuddämparen.
3

Lossa den gamla ljuddämparen från avgasröret crossover röret, och arbeta den fram och tillbaka tills den glider av huvudledningen. Slipa försiktigt änden av huvudledningen med finkornig smärgelduk och applicera ett tunt lager penetrerande smörjmedel.
4

Installera eventuella ersättande fästen enligt tillverkarens anvisningar. Montera en ny packning i crossover uttaget av den nya ljuddämparen och arbeta den nya ljuddämparen på huvudledningen. Twist och arbeta runt behövs så tills alla bulthålen är uppradade ordentligt.
5

Använd all ny hårdvara för att ansluta den nya ljuddämparen till de fästen, om sådan finns. Om inte, smörja och återanvända alla gamla hårdvara som du behållit.
6

Sätt den nya ljuddämparen klämman på plats. Dra upp det med den nya skruven och muttern som kommer med det. Snug upp alla bultar och muttrar. Byt värmeskölden. Upprepa hela proceduren för den andra ljuddämparen. Starta cykel och kontrollera eventuella avgaser läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75928.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.