Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Varför rejet Förgasare efter byte av avgassystem?

Byta ett avgassystem med en förgasare-motor är mer än bara bultning på en ny pipa. Oavsett om det är en bil eller motorcykel eller skoter, du kommer sannolikt att behöva se till att din förgasare är igång med rätt jetting för nya avgassystemet. Rejetting Förklarat

Förgasare är utformade för att blanda luft och bränsle tillsammans som motorn går och snabbar upp. Denna blandning är nödvändig eftersom i förbränning-motorer av typ både bränsle och luft krävs för antändning. Förbränningen översätter sedan energi till motorns kolvar som i sin tur driver vevaxeln och bilen som helhet.

Förgasare ger rätt blandning via jets som mässing delar med små hål i dem. Hålen reglera mängden bränsle som går genom förgasaren. Större jets ge mer bränsle och mindre jets tillåter mindre. De rejetting process räknar ut vilken storlek jets behövs för att hålla en motor som drivs med rätt blandning. För lite bränsle och motorn får svälta eller överhettas vid höga varvtal. För mycket bränsle och motorn kunde översvämma och mosse ut. Addera Ändra eller inte ändra
p Om du bara byta ut avgaserna med en ny av samma typ, det finns nog ingen behöva bestycka din förgasare alls. Om det blir ett problem är när du installerar en starkare eller trimmad avgassystem. Om du gör det höjer arbetstemperatur på din motor och mer bränsle behövs för att kompensera. Detta kräver en större stråle. Ergo det rejetting tuning förgasaren för att matcha den nya avgas efterfrågan.
Inte ändra befintliga Jets eller byta dem

Jet delar är så billigt att det finns ingen anledning att försöka ändra en själv hemma. Först, det är maskinbearbetade delar tillverkade av exakta mätningar. Du kommer aldrig att vara så exakt. Andra kommer hem-modifierade jet inte fungera till fabriken specifikationer, orsaka motorproblem oförenliga med fabriksinställningar.

Dessutom jets från olika förgasaren beslutsfattare kommer i olika betyg. Det är inte möjligt eller smart att ta en jet för en Mikuni förgasare fungerar alldeles utmärkt på en Dellorto enhet. Använd jets tillhandahålls av förgasaren maker för din enhet.
Varningar

Många tillverkare är oroade över att se de passerar utsläpp tester. Som ett resultat av den nedre änden munstycken för tomgång och låg växel körning tenderar att vara smalare än de borde vara, eftersom dessa är de motorn steg där det mest föroreningarna produceras. Det andra, eftersom förgasare kan användas i bergen i Frankrike eller i lägenheter i Ohio, kommer tillverkarna skickas även den övre änden jet större än det borde vara i vissa fall. Om det körs rik, då tillverkaren kan åtminstone vara säker på att det inte förstöra en motor.
Underhåll

Rejetting kräver oftast öppna upp en del av förgasaren . Se till att använda nya packningar när monteringen av delarna. Underlåtenhet att byta ut packningen kan leda till läckage eller grus kommer in i insidan av förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75934.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.