Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar ett hål i en ljuddämpare

En ljuddämpare är en av de hemliga räddare ditt fordon. Utan det är avgassystemet obnoxiously högt, om du har ett hål i en, du vet det. Reparera det hål i ljuddämparen innebär att man tar bilen till en ljuddämpare butik, eller krypa under fordonet med en svetsare och en del stål och lappa det själv. Om du har en MIG-svets, kan du göra det på din egen tid, och spara lite pengar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Måttband
Permanent markör för 1-fots fyrkant av 18-gauge plåt
Tin snips
Stålborste
Svetsning hjälm och handskar
MIG svetsare
Visa fler instruktioner
1

lyft upp den bakre delen av bilen med domkraften och placera fordonet på pallbockar. Se till att allt är säkert innan du kryper under bilen.
2

Lokalisera hålet i ljuddämparen. Det bör vara ganska lätt att upptäcka, så högljudda ljuddämpare i allmänhet inte kommer att ha små hål. Mät hålet med hjälp av måttband, och överföra dessa mätningar till den 18-gauge stål med permanent märkpenna.
3

Klipp ut stålet till plåstret storlek, med hjälp av tenn snips.
4

Rengör området runt hålet i ljuddämparen med stålborste. Detta kommer att säkerställa att du får en ren svets.
5

Sätt på svets hjälm och handskar, och slå sedan på svetsaren. Håll plåstret över hålet och placera svetsar please i hörnen på lappen. En häftsvets är en kort, snabb svets som inte är utformad för att producera för mycket värme samtidigt förbinder de två delarna.
6

Arbeta dig runt omkretsen av plåstret, fortsätter att häftsvets, så du inte bygga upp för mycket värme. Målet är att häftsvets plåstret hela vägen runt så svetsarna verkar vara en kontinuerlig svets.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75925.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.