Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man installerar en ljuddämpare på en 1996 Ford Taurus

Taurus är en medelstor sedan, tillverkad av Ford Motor Company. I produktion sedan 1986, har Taurus förblev konsekvent en av Fords mest populära bilar. Ljuddämparen på Taurus är utformad för att minska bullret som skapas av avgassystemet. Med tiden kan ljuddämparen bryta sig loss eller rostar sönder, vilket gör att ljudnivån att höja, tills det kan bli öronbedövande. Dessutom är ljuddämparen på Taurus utformade för att minska eller eliminera mottryck, så villkoret i ljuddämparen direkt kan påverka prestanda. Saker du behöver
Jack
Jack står
Penetrerande smörjmedel
Hylsnyckelsats
Bågfil, tillval
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park Taurus på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Placera domkraften under bakre delen av fordonet, i centrum av ramen. Höj Taurus tillräckligt hög för att placera pallbockar i båda bakaxlarna.
2

Spray penetrerande smörjmedel på ljuddämparen bultar. Ljuddämparen på en Taurus är inte skyddad från väder, så fästena kommer förmodligen vara fast eller rost och använda en penetrerande smörjmedel hjälper borttagning.
3

Avlägsna bultarna med en sockel skiftnyckel. Avlägsna U-bult enheten ur upphängningskonsolen med en hylsnyckel.
4

Dra ljuddämparen mot bakdelen av fordonet, och det kommer att dyka fri från de anslutande rören. Om ljuddämparen har svetsats på plats, använd en bågfil för att skära igenom svetsen.
5

Skjut den nya ljuddämparen på plats, tills fliken på utloppsröret ingriper. Installera U-bulten och dra åt den till 28 pounds av trycket med en momentnyckel. Montera bultarna med en hylsnyckel.
6

Starta Taurus, och kontrollera avgas läckage och buller. Stäng av bil utanför, ta bort domkraften, och sänk den till marken

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75962.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.