Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man installerar en ljuddämpare på en bil

Väg-värdiga fordon måste upprätthålla ett fungerande avgassystem som innefattar en ljuddämpare för ljuddiffusion. Bilar har halsdukar och rörledningar installeras på tillverkarens som undertrycker de flesta ljud och många föroreningar som kan produceras ur avgasröret. Hjärtat i en lugn, utsläppsfri avgassystemet är ljuddämparen. Med tiden kommer en ljuddämpare behöver bytas med en ursprunglig ersättning eller uppgraderas till en högkvalitativ prestanda ljuddämparen, som hjälper en motor producera mer hästkrafter. Saker du behöver
MufflerSaws-AllMuffler pipe bandsRatchet wrenchSockets
Visa fler instruktioner
1

lyfter bilen med en bil lyft till en höjd som möjliggör för en tekniker att arbeta under bilen lätt. När upphävs skall ljuddämparen (er) vara synlig nära den bakre delen av bilen. Den stora, avlånga behållare i rörsystemet är ljuddämparen. En ljuddämpare kan svetsas in i avgassystemet eller det kan tillförsäkras med slangklämmor eller U-bultar. Gör en markering på avgasröret 3 inches från varje ände av ljuddämparen. Mät avståndet mellan markeringarna för att mäta rätt längd för att skära ut för att passa den nya ljuddämparen.
2

Ta bort den gamla ljuddämparen genom att skära ut den från avgassystemet använder Sågar-Allt med en metall skärblad bifogas. Gör snitten vertikala till golvet. Genom att göra en fyrkantig klippa upp och ner, kommer den nya ljuddämparen passar tätt inom den nya ljuddämparen rörändarna och kan fästas tätt med avgasröret remmar.
3

Demontera den återstående slutrör partiet av avgaser slang från avgassystemet hängare, och ställ åt sidan. Genom att ta bort alldeles i slutet av avgaserna slangen, kan du installera en sida av ljuddämparen på den befintliga avgassystemet och sedan in avgasröret änden för att avsluta jobbet.
4

Slide ena änden av den nya ljuddämparen över befintliga avgas röret med ljuddämparen remmarna sitter runt den expanderade änden av ljuddämparen inloppsröret. När det gamla röret anligger mot det nya ljuddämparen slang inlopp, börjar dra åt remmen ljuddämparen röret för att säkra öppningen runt befintliga slangen. Det är viktigt att bibehålla samma vridmomentet ljuddämpare bandet, och en ännu åtdragning kommer att försäkra en läckagefri anslutning.
5

Sätt i avgasröret änden av avgaser slangen i det öppna utloppet av ljuddämparen och sätt i avgaserna hängarkrok i avgaserna hängare. Med remmarna ljuddämpare slangen redan runt utloppsöppningen, dra åt remmen på samma sätt som den första tills den är ordentligt åtdragen runt befintliga avgasröret avgas slang. Med den gamla avgassystem hängare kopplas, är den nya ljuddämparen korrekt installerad i en befintlig bil avgassystem och ljuddämpare systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75917.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.