Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Chevy Silverado

När avgassystemet på din Chevy Silverado börjar har problem, kanske du kan reparera det själv. Till exempel, om din ljuddämparen har utvecklat hål och behöver ersättas, kan du göra det här reparationen med relativ lätthet. Nya halsdukar för Silverado varierar i pris beroende på märke och modell av lastbilen och du kan oftast ersätta det i ungefär en timme. Instruktioner
1

Verifiera du behöver en ny ljuddämpare på din Silverado genom att titta under lastbilen bakåt för att se om det finns hål i ljuddämparen eller avgassystemet har ramlat av. Eller, kanske du har fastställt den behöver en ny ljuddämpare eftersom det körs högt eller göra skottskador ljud.
2

Köp en ljuddämpare tillverkad av aluminiserat stål med en 3-tums center inlopp och offset utlopp 5-tums med 10-tums med 13-tums fallet. Var noga med att köpa ljuddämparen som motsvarar den modell och årsmodell på din Silverado. Addera 3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken under den bakre delen av Silverado. Detta gör att du kan byta ut ljuddämparen bekvämt utan ligger på marken. Du kan också välja att sätta bak på lastbilen upp på pallbockar för en enklare reparation om rören är riktigt långa.
4

Ta bort det gamla avgassystemet. Lossa alla bultar runt ljuddämparen och ta ljuddämparen bort. Om ljuddämparen är svetsad på istället innehas av klämmor, kanske du kan bryta om det fria med en slägga. Alternativt kan du använda en bågfil för att klippa det gratis.
5

Installera den nya ljuddämparen på din Chevy Silverado. Rada upp rakt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Skruvarna bör inte vara för hårt, du vill ljuddämparen att röra sig något för att förhindra skador eftersom trucken rör sig.
6

Starta motorn och kontrollera ljuddämpare för läckor eller höga ljud. Om det finns läckor eller höga ljud, kan du behöva justera klämmorna eller dra åt skruvarna på klämmorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75912.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.