Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur till Öppen Bafflar på en 1993 FLHS

Termen "öppna bafflarna" betyder att minska baffel obturation (eller obstruktion) så att avgaserna strömmar lättare ur en motor. Den lättare avgaserna strömmar ut, desto högre hästkrafter en motor genererar vid höga varvtal. Ju större tätningsuppsättningen, desto högre vridmoment vid låga varvtal. Självklart vet du det eller skulle du inte fråga. De ursprungliga ljuddämpare på en 1993 Harley-Davidson FLHS finns många gamla, och det kan vara rimligt för dig att byta ut dem istället ändra dem. Men antar att du vill ha mer makt och halsdukar lager är i fin form, kan du öppna dem med en enkel procedur. Bafflarna i 1993 FLHS ljuddämparna är inte flyttbara såvida du fysiskt förändra avgaserna. Både Cycle Shack och SuperTrapp tillverkar prestanda halsdukar ersättning för 1993 FLHS. I båda fallen, de halsdukar måste lossna innan du kan göra något. Saker du behöver
Platt-head Hex skruvmejsel
uttag
hylsnyckel halsdukar
Replacement (tillval) katalog borrmaskin (tillval) katalog 1/2-tums borr 12 till 15 inches lång (tillval) katalog Replacement gummi ljuddämpare fästen (tillval) katalog Replacement ljuddämpare klämma packningar (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa ljuddämparen fästen på båda ljuddämpare med en insex och hylsnyckel. Ta bort fästen gummi ljuddämpare och inspektion av slitage.
2

Lossa klämmorna värmesköldens på de korta, bakre värmesköldar på både främre och bakre avgasrör, med hjälp av en platt skruvmejsel. Skjut värmesköldar på baksidan av både främre och bakre avgassystem.
3

Lossa ljuddämparen avgassystem klämmor från båda ljuddämpare med en insex och hylsnyckel.
4

Dra varje ljuddämparen från avgasröret till vilken den är fäst med händerna. Ta bort och inspektera båda packningar ljuddämpare klämma.
5

Byt båda ljuddämparna, eller gå till steg 6 för att permanent ändra båda ljuddämparna.
6

Chuck en borrmaskin med en 1 /2-tums borr som är 12 till 15 inches lång. Att arbeta på en ljuddämpare i taget, vrid varje sida ljuddämparen avgaser uppåt och header pipe nedåt.
7

Stöd botten av varje ljuddämparen på ett fast underlag och borra in i centrum av baffeln i varje ljuddämparen från avgassidan. Återmontera halsdukar till avgasrören, eller flytta till Steg 8 för att installera nya ljuddämparna.
8

Sätt en ny eller ursprunglig packning ljuddämparen klämma på den smala änden av varje ljuddämparen. Sätt i halsdukar i avgasrören.
9

Byt värmesköldar och dra dem till avgasröret med en platt skruvmejsel.
10

Säkra halsdukar och nya eller original gummi ljuddämparen monteras på avgasrören med ljuddämparen klämmor. Dra ljuddämparen klämmor med en insex och en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75993.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.