Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man tar bort en Katalysator Från en ljuddämpare

sena modell bilar och lastbilar måste utrustas med avgasreningssystem som eliminerar en del av föroreningarna från avgasröret av varje fordon i bruk idag. Katalysatorn är den viktigaste komponenten i avgassystemet och dess uppgift är att avlägsna koldioxid från avgaserna som produceras i förbränningsrummen i en motor. Fylld med vaxkakor belagda med en blandning av ädla och oädla metaller, interagerar avgaserna med metallbeläggning och en reaktion ändrar den molekylära strukturen av koldioxiden. Ta en katalysator från en ljuddämpare systemet när en gammal man blir igensatt. Inte bara omvandlaren inte konvertera gaser koldioxid i detta tillstånd, det minskar mängden gas som kan passera genom avgassystemet orsakar motor förseningar och operativa frågor samt. Saker du behöver
Golv jackJack standsRatchetSocketsHammer
Visa fler instruktioner
1

Lyft fordonet tillräckligt långt från marken för att få tillgång till avgassystemet under bilen. Fordonet bör stödjas ordentligt med pallbockar eller ett fordon hiss. Lokalisera katalysator (er) som är en del av ljuddämparen och avgassystemet. Ta en katalysator från en ljuddämpare genom att gå flänsar som kommer med de flesta konverterare och avgaser. Eller du måste klippa omvandlaren ut med en såg eller skärbrännare. För fläns-typ omvandlare, använda rätt nyckel eller hylsa för att börja ta bort den komponent (er).
2

Använd en hylsa och en skiftnyckel för att lossa de skruvar som håller fast Avgasflänsar på plats. Flänsarna har två bultar som håller dem fästa tillsammans med en packning däremellan. Ta bort de två skruvarna från avgasröret som håller flänsen slut på katalysatorn. Bänd de två delarna från varandra med en skruvmejsel. Tryck på anslutningen med en hammare om rören vägrar att komma ifrån varandra. Upprepa processen för båda ändarna av omvandlare för att befria det från avgassystemet och ljuddämparen.
3

Rengör flänsen ändarna av både avgasröret öppningar. Med omvandlaren bort, infoga ytterligare en bit rör eller ny konverter för att ersätta de saknade avgas bitar. Att rakt svetsa en bit rör direkt in i systemet, skär båda flänsarna av rörändarna, svetsar ihop helt. Eventuella läckor i svetsen kommer att resultera i en förlust av hästkrafter och förorenande gaser kommer undan.
4

Byt bort katalysatorn med en matchande ena genom att rengöra alla flänsen avslutas med en stålborste. Sätt en flänspackning mellan flänsen ändarna av avgasrören och konverteraren. Dra åt båda flänsbultarna jämnt att skapa en läckfri tätning. Säkra de båda ändarna av den nya omvandlaren på plats. Kontrollera efter läckor efter start av fordonet.
5

Återvinn katalysatorer för ädelmetaller inuti. Platina används som det material som gör omvandlaren fungerar som en utsläppsminskning verktyg. Samspelet mellan gas och metall ger en molekylär förändring av koldioxid, som minskar mängden skadliga gaser som avges från en förbränningsmotor. Katalysatorn kan återvinnas på en skrot varvet eller bilmekaniker för att återfå en del av kostnaderna för den nya omvandlaren eller betala för den tid det tog att få omvandlaren ut för gott.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75919.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.