Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter en ljuddämpare

Det är lätt att byta ut en ljuddämpare. Såvitt bil underhåll går, är ljuddämparen byte ett av de enklaste uppgifter du kan utföra, förutsatt att skruvarna inte är rostig på plats (men det brukar vara). Ändå fastnade bultar åt sidan, som ersätter en ljuddämpare är stor underhåll av fordon som vem som helst med grundläggande mekaniker verktyg bör kunna slutföra utan alltför många komplikationer. Saker du behöver
domkraft
pallbockar eller ramper
Sortiment av nycklar och skiftnycklar
PB Blaster
gasolbrännare
Bågfil
Hammer
Rag och renare
Avgassystem galgar
Skyddsglasögon
Handskar
Replacement ljuddämpare
Replacement bultar och muttrar
Replacement packningar
Visa fler instruktioner Review bort den gamla ljuddämpare

1

Hissa upp bilen. Innan du kan byta ut en ljuddämpare, måste du kunna få till det. Stadigt stödja fordonet på en lyft, pallbockar eller ramper. Aldrig under en bil stöds endast av en domkraft.
2

Undersök din ljuddämparen setup. Det bör hållas till resten av avgassystemet med tre eller fyra bultar per rör. Det bör fästa i karossen med galgar gummi ljuddämpare.
3

Spraya bultarna rikligt med en penetrerande smörjmedel, såsom PB Blaster. Tryck på flänsarna som håller bultarna några gånger med en hammare eller skiftnyckel för att få smörjmedlet att börja arbeta sin väg in i rost. Låt verka en stund. Om dina bultar är kraftigt rostat, kan du behöva spraya dem kraftigt och låt det sitta i upp till 24 timmar.
4

Använd din domkraft för att höja ljuddämparen tillräckligt för att minska spänningen på ljuddämparen galgar . Använd sedan dina händer för att dra galgar bort.
5

skruva isär ljuddämparen med spärrhandtag, skiftnycklar låda eller kråka skiftnycklar fot. Om penetrerande smörjmedel som inte har arbete att lossa bultarna, kan du behöva använda en gasolbrännare för att släppa dem. Om du behöver använda en fackla, sänk avgassystemet så långt som möjligt innan du börjar applicera värme. Försiktigt värma bultarna med facklan, sedan omedelbart försöka lossa dem. Om allt annat misslyckas, kan du behöva skära ljuddämparen bultar med en bågfil.
6

Sänk ljuddämparen med domkraft. Se till att den är väl avvägd så att den inte faller på dig. Få någon att hjälpa dig att förhindra att ljuddämparen faller på ditt ansikte, om möjligt. Packningarna som tätar de två sektionerna av avgas bör falla bort. Om de inte trycker dem med en hammare för att ta bort dem.
7

Rengör främre passande ytor av avgaserna med en trasa och rengöringsmedel avsett för fordonstvätt.
8

Lossa Ljuddämparen frambockar genom att lossa bulten som håller dem till det viktigaste instrumentet.
Byt ljuddämpare
9

Byt ljuddämparen genom att balansera den nya ljuddämparen på golvet jack . Höj den tills du kan fästa den till de främre delarna av avgassystemet.
10

Fäst ljuddämparen till de främre delarna av avgaserna med nya skruvar och muttrar. Använd en spärrnyckel eller skiftnycklar. Var säker på att inte försumma att placera ersättande packningar mellan de två delarna av avgaser.
11

Häng ersättare ljuddämparen från kroppen med nya avgaskrav galgar. Helt enkelt höja ljuddämparen till den högsta nivån du kan med domkraft, försiktigt så att inte krossa den mot botten av bilen. Sätt de nya galgar över fästena på ljuddämparen själv och på karossen.
12

Sänk domkraft tills ljuddämparen är på önskad höjd. Snug upp fästena ljuddämpare hanger genom att dra åt skruvarna du lossade i steg 4 i avsnitt 1. Ljuddämparen kommer nu vara fast monterade på fordonet.
13

bort ordet jack. Försiktigt starta bilen och kontrollera fästpunkt för läckor. Flytta handen runt fästpunkterna och känsla för pulserande luft. Om du har en läcka, kontrollera spänningen på bultarna. Om bultarna är fast, då du försummat förmodligen att installera packningarna ordentligt. Separera avgasröret och försök igen.
14

Stäng bilen av, sänk det försiktigt till marken, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75893.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.