Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en GMC Sierra

Ljuddämparen på en GMC Sierra är ganska enkel och inte särskilt svår att reparera. De nya ljuddämparna är mycket prisvärd. Du bör byta ljuddämparen när det blir rostat eller högt på grund av hål och andra raster. Saker du behöver
Ny eller begagnad kartong ljuddämparen
eller en filt
jack bil (tillval) katalog Wrench
slägga
Bågfil
soppåse

Visa fler instruktioner
1

Verifiera du behöver en ny ljuddämpare på din GMC Sierra genom att titta under lastbilen mot bakändan för att se om det finns några stora eller små hål i ljuddämparen eller ljuddämparen har fallit av helt eller delvis. Eller, kanske du har fastställt den behöver en ny ljuddämpare eftersom det gör högljudda grymtande ljud eller göra skottskador ljud.
2

Köp en ny eller begagnad ljuddämparen som motsvarar år av ditt fordon. Den bör ha en 2,25-tums inlopp och utlopp diameter, en 4-tums X 9,75-tums X 13-tums fallet och en 19-tums övergripande målet längd. Det bör också ha en offset-center designen.
3

Lägg ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken under den bakre delen av GMC Sierra. Detta gör att du kan byta ut ljuddämparen bekvämt utan att ligga på själva marken. Du kan också placera lastbil på en domkraft om så önskas. Om du använder jacken, se till att du ordentligt fast trucken på kontakterna.
4

Ta bort den gamla ljuddämparen. Helt lossa några bultar som är runt ljuddämparen och ta bort ljuddämparen bort. Om ljuddämparen är svetsad på, då kan du bryta bort den genom att knacka det med en slägga. Släng den gamla ljuddämparen ordentligt genom att bryta ner det i mindre delar. Sätt små delar i en sopsäck.
5

Byt nya ljuddämparen på din GMC Sierra. Rada upp det så rakt som möjligt med klämmorna och dra sedan åt skruvarna för att hålla den på plats. Skruvarna bör inte vara alltför snäv eftersom ljuddämparen måste röra sig något för att förhindra skador. Se till att du hänger ljuddämparen med byglar som följer med det. Om det inte har galgar, så du kan behöva köpa dem separat. Utsätt det inte på för löst eller det kan falla av.
6

Starta motorn och kontrollera den nya ljuddämparen för läckor eller höga ljud. Om det finns läckor eller höga ljud, då du kan behöva dra åt klämmorna hårdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75903.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.