Svenska Bil >> Auto Repair >> ljuddämpare >> Content

Hur man reparerar en ljuddämpare på en Auto

En fordonets avgassystem tar den koldioxid som produceras under motorns förbränning cykel, passerar det genom en ljuddämpare och ut genom avgasröret. Ljuddämparen gör precis vad namnet antyder - det dämpar och minskar bruset som skapas av avgassystemet. När en ljuddämpare rostar igenom eller får en liten punktering, märker du förmodligen det snabbt eftersom ditt avgassystem låter mycket högre. Mindre skador till en ljuddämpare kan repareras utan att behöva ta fordonet till ett garage. Saker du behöver
ljuddämpare reparationssats
75-slippapper
Visa fler instruktioner
1

köpa ett kit ljuddämparen reparation på en bil leverans butik. Det finns vanligtvis två typer av byggsatser ljuddämpare reparation, och endera fungerar effektivt. Den ena är för en epoxi-baserade reparation som tätar varje hål medan de övriga användningsområden fläckar på de skadade områdena.
2

hittar det skadade området på ljuddämparen och avgöra hur många hål kommer att behöva repareras. Addera 3

Sand rostiga eller punkterade område av ljuddämparen med 75-slippapper för att ta bort all smuts och rost flingor.
4

Följ instruktionerna i reparationssats. Om du har köpt en patch kit, skära en patch till storlek och limma den på plats på det skadade området. Om du har köpt en epoxi-baserad kit, använda den medföljande borsten och badda tjock epoxi runt varje hål att plugga upp det.
5

vänta minst 24 timmar eller längre innan du kör bil, beroende på reparation kit instruktioner. Detta gör att limmet eller epoxin härda och bilda en fast tätning över ljuddämparen reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/mufflers/75970.html

Previous:
Next:

ljuddämpare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.