Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar en Exhaust

På grund av miljö-och operativa faktorer, bil avgassystem försämras över tid och kan kräva reparation. Medan vissa delar av ett avgassystem är dyra och svåra eller omöjliga att reparera på egen hand, kan många vanliga avgaser problemen vara enkelt och effektivt reparera en butik eller ägare. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive skiftnycklar, socket set och förlängningar
Färska packningar
Exhaust patch eller reparationssats
ersätter delvis såsom ljuddämparen, flex-rör, eller hängare
WD-40 eller liknande penetrerande olja
Visa fler instruktioner
1

Höj bilen på pallbockar, med hjälp av en hydraulisk domkraft. Koppla bort den negativa polen på batteriet (alltid en säker försiktighetsåtgärd när man arbetar på en bil).
2

Undersök avgaserna för att identifiera felet punkten när fordonet är på pallbockar. Se till att avgaserna är kall som en gång ett avgassystem värms upp, kan det maskera en läcka. Använd en flaska vatten och diskmedel vid behov för att hjälpa till att hitta en läcka. Spraya ner ett misstänkt område frikostigt och titta för att se bubblor eller andra tecken på utströmmande gas.
3

bort avgasgrenröret om du upptäcker att det läcker. Spraya ner bultarna som förbinder avgasgrenröret med penetrerande olja och låt stå i minst 20 minuter. Ta bort skruvarna som förbinder avgasgrenröret till nedströms avgasröret eller katalysator. Ta sedan bort bultarna som förbinder grenröret på motorblocket. När bort inspektera grenröret för läckor. Om det finns en spricka i grenröret, bör den ersättas, eller tas till ett avgassystem butik som skall repareras. Om packningen bränns eller rivas, sedan ersätta med en ny packning och re-install.
4

Patch ljuddämparen med ett avgassystem patch kit om du upptäcker att ljuddämparen har skadats. Patch kit är typiskt ett metallband med en självhäftande baksida som kan appliceras direkt på den skadade delen.
5

Trasiga galgar kan repareras om en trasig hängare orsakar avgaserna att hänga eller dra. Ett avgassystem butik kan reparera trasiga galge, eller så kan du använda en generisk kit avgassystem klämma som kommer klämma runt avgasröret och därigenom stödja ljuddämparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70574.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.