Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar en sprucken ljuddämpare Pipe

Det brukade vara mycket enklare för dagarna av katalysatorer och resonatorer och andra komplicerade och integrerade komponenter avgaser för att reparera en sprucken ljuddämparen pipa. Nu avgassystem innehåller många variabler som skapar svårigheter när man försöker att försöka enkla reparationer. Men med detta i åtanke, har eftermarknaden avgassystem industrin fann också några smarta sätt att komma runt de komplicerade system. Om du verkligen har en knäckt ljuddämparen pipa, kanske du har några alternativ kvar innan du måste hoppa ut pengar för att byta ut hela systemet. Saker du behöver
Mig svetsare och svetsskärm
Exhaust ärmen kontakt
Ratchet och Hylsnyckelsats
Box skiftnyckel som
Buddy ärmar eller aluminiserat rör kopplingar
klämmor Exhaust
Skyddsglasögon
Bil lyft
Visa fler instruktioner
1

lyfta fordonet tryggt och säkert på en bil hiss.
2

Sätt på skyddsglasögon.
3

Lokalisera knäckt ljuddämparen röret.
4

Sätt på svetsskärmen och svetsa knäckt ljuddämparen röret om sprickan är belägen på en böj i röret och en hylsa klämma eller kompis hylsa skulle inte vara ett hållbart alternativ.
5

Använd hylsklämma att täcka sprickan i ljuddämparen röret om sprickan är liten, som ligger på en av söm av röret, eller om röret är bruten i en rak sektion av ljuddämparen röret. Vira klämman runt spruckna röret, placera muttern och hylsan stag på andra sidan av bultarna och dra fast med spärr, socket och en hand skiftnyckel.
6

Använd en kompis hylsa att återansluta en separerad ljuddämparen pipa. Det skulle bara vara ett alternativ om röret helt bröts i hälften på en rak sektion av ljuddämparen röret. Den kompis hylsan skulle återansluta de två halvorna av röret och du skulle använda för att uttömma klämmor av lämplig storlek för att dra åt kompis hylsan till den spruckna ljuddämparen röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70268.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.