Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Krav för Passing CT Utsläpp

staten Connecticut är en som kräver emissionsprovning på de flesta bilar i syfte att erhålla registrering för fordonet. Det är en tjänst som fordonets ägare måste betala för. Ägaren är också ansvarig för att välja en testanläggning, en auto-verkstad som är certifierad av staten för att utföra provningarna av utsläppen. Om du misslyckas, måste de reparationer göras. Lyckligtvis finns det några saker som du kan göra för att säkerställa en passerande utsläpp test. The Gas Cap

tanklock testet kommer att bestämma om gas läcker ut tanken genom tanklocket. Du klarar testet om det sluter och du misslyckas om det inte gör det. Inspektera tanklocket efter sprickor, skador på tätningen, eller saknade delar. Ta bilen till en automatisk delar butik eller mekaniker för att köpa en mössa som riktigt passar ditt fordon. Gasen locket inte kan vara en undermåliga locket från en annan behållare, tillverkad tygmaterial för att passa tanköppningen eller något annat föremål som inte är ett officiellt gas cap.
Omborddator

Detta test görs på fordon tillverkade efter 1996. Den omborddiagnos dator är den komponent som övervakar din bil och signalerar problem med ett ljus som är synligt från instrumentbrädan. De flesta människor känner det som en "check engine" light. Om din dator är på före testet, är dina chanser att klara testet minskat kraftigt. Har en mekaniker koppla din bil upp till en diagnostisk maskin som kommer att berätta vad problemet är. Vissa auto-delar butiker kommer att utföra testet kostnadsfritt.
Ljuddämpare och slutrör

Bilar tillverkade före 1996 kommer att gå igenom ett löpband-liknande test som kallas ett läge Acceleration Simulation. Under testet, är en sensor placerad i avgasröret. För att klara detta test, har din avgasröret inspekteras för läckor och skador som kan påverka utsläppen läsning. Har det ut innan testet om det behövs. Den konditionerade Two-speed tomgångstest utförs också på samma sätt på fordon som gjordes före 1996. Samtliga fordon måste ha en katalytisk
Katalysator

omvandlare närvarande. Utan en, kommer fordonet inte passera inspektion. Katalysatorn är vanligen placerad under bilen, strax före ljuddämparen. Du kan behöva be en mekaniker som hjälper dig att hitta den. Gör denna forskning innan du köper en begagnad bil som väl. I Connecticut, är den person som äger bilen utan en katalysator som ansvarar för att sätta en på bilen innan den kan registreras. Du kan inte skicka ett utsläpp testet tills omvandlaren är korrekt placerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70573.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.