Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Var är katten Converter på en Pontiac Grand Prix?

En katalysator är ett avgassystem komponent som lades på alla serietillverkade bilar sedan 1974. Jobbet av en katalysator på en Pontiac Grand Prix är att bränna upp några kvar gas som gick igenom motorn och blev kvar oförbränt. Den katalytiska omvandlare använder en kemisk reaktion för att ändra de oförbrända motor gaserna till mindre giftiga gaser, såsom koldioxid och vattenånga. Detta hjälper till att minska utsläpp av föroreningar, från Grand Prix, i atmosfären. Allmänt Plats

Eftersom katalysatorn är en avgaskomponent, det ligger i avgassystemet på undersidan av Grand Prix. På Grand Prix, fäster avgassystemet till motorblocket och undersidan av bilen med hjälp av konsolerna, och sedan finns ur den bakre delen av fordonet med dubbla avgassystem tips. Omvandlaren ser ut som en liten ljuddämpare, eller rektangulär låda, runt mitten av avgasröret. De primära komponenterna i omvandlaren är oftast gjorda av rostfritt stål.
Läge på Exhaust

katalysatorn är placerad mellan grenröret och ljuddämparen. Den grenröret är ett rör som flyttar motorns gaser från motorns förbränningsrum i avgassystemet. Ljuddämparen är en stor kammare som ligger nära slutet av ditt avgassystem som minskar bullret energin i avgaserna när de lämnar avgassystemet.
Varför det är på bilen

Giftiga gaser frigörs när motorn i Grand Prix körs. Dessa gaser kan orsaka utarmning av ozon, samt sjukdom eller skador på miljön, om de släpptes utan att brytas ned i mindre skadliga gaser. Eftersom regeringen lagt utsläppsbegränsningar på plats för att bromsa uppbyggnaden av föroreningar, var alla bilar utrustade med katalytisk avgasrening efter 1974. Detta har skurit ned på föroreningar släpps av bilar avsevärt sedan regeringen krävde att alla bilar att ha omvandlaren. Addera Varför det är i avgassystemet

Avgassystemet på Grand Prix, precis som alla andra bil, används för att flytta gas från motorn ut till den omgivande luften. Omvandlaren är placerad efter grenröret så att den kan ta de giftiga motor gaser och omvandla dem till mindre giftiga alternativ innan avgaserna flyttar in i ljuddämparen och så småningom finns på baksidan av Grand Prix. Utan katalysatorn i avgassystemet, skulle utmattad giftiga gaser från motorn släpps ut i atmosfären, vilket orsakar giftiga uppbyggd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70592.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.