Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en 2001 Toyota Tundra

Syresensorn i 2001 Toyota Tundra kan en dag gå dåligt och behöver bytas ut. Syret (O2) sensor är ansvarig för reglering av syre och bränsle i bilen, bidrar till effektiviteten i gas användning. Om lambdasonden går dåligt, kan din Tundra köra dåligt och få dålig gas körsträcka. Att veta hur man byter det själv kan du spara pengar. Saker du behöver
7/8-inch skiftnyckel
Penetrerande olja
Anti-gripa paste
Fästkontakter
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Lokalisera syresensorn på pre-katalysatorn. Detta ligger nära den högra framhjul väl din Tundra. Lossa stora röret luftintaget som är anslutet till luft rutan går till den bakre turbo
2

. Ta också bort de två mindre luftrör anslutna till luft rutan kör till avblåsning. Detta kommer att ge dig tillgång till nå sensorn. Blötlägg syresensorn i penetrerande olja (WD-40 eller liknande) för att lossa den för enklare borttagning.
3

Använd 7/8-inch skiftnyckel för att ta bort den gamla lambdasonden. Hitta tråden lager sensorn nära motorns hissen slinga av brandväggen. Skarva kabeln stock sensorn och anslut den med kablarna till den nya lambdasonden med krympanslutningar.
4

Applicera lite av den anti-gripa pasta på gängorna på den nya sensorn. Var noga med att inte få någon av pastan på själva sensorn eller det kommer att förstöra det. Detta kommer att göra syresensorn lättare att ta bort nästa gång.
5

Skruva den nya sensorn i hand. Dra åt den med skiftnyckel så att den inte kan lossas för hand. Sätt tillbaka luftrören igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70525.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.