Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Nissan Altima Katalysator

Den katalysator på din Nissan Altima kan inte repareras om det är defekt. Byte är det enda alternativet i dessa fall. Ersättningskatalysatorer är tillgängliga från de flesta bildelar butiker men för bästa passform, ersättare från återförsäljaren är ett bättre alternativ. Omvandlaren blir mycket varm när bilen är igång så se till att göra det möjligt för bilen att sitta i ungefär en timme innan du försöker denna reparation. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av din Maxima med en jack och en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen. Sänk domkraften, låta bilen vila på läktaren, och sedan ta bort jack.
2

krypa under bilen. Leta reda på katalysatorn under mitten av bilen. Fyra bultar fästa värmesköld till botten av den katalytiska omvandlaren fallet. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft sedan bort värmeskölden från omvandlaren kroppen. Addera 3

Lokalisera flänsar vid varje ände av katalysator och avlägsna bultarna på båda ändarna med en skiftnyckel. Dra omvandlaren ut mellan de två avgasröret sektioner och kassera den.
4

Lyft en ny konverter på plats och sätt i en ny packning mellan avgasfläns och omvandlare fläns på båda ändar. Installera två bultar på varje ände och dra sedan åt dem med en hylsa och spärrskaft.
5

Montera värmeskölden med fyra fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Hissa upp bilen bort av pallbockar med domkraft, och sedan ta bort läktaren från under bilen.
6

Sänk bilen till marken och ta bort domkraften från under fronten på bilen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70451.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.