Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Donut Packning

En munk packning används ofta för att täta en fordonets främre avgasrör och grenrör anslutning. Däremot kan det vara munk packningar som används på andra ställen nedströms i avgassystemet för vissa fordon. Formen hos packningen liknar en munk och den tätar avgasröret som har en kula vidgad ände. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Acetylen fackla
skyddshandskar
brytjärnet
Bil lyft
Ratchet, förlängning, och Hylsnyckelsats
ersätter donut packning
Rethreader /chaser kit
ersätter hårdvara (muttrar, bultar, brickor, etc.)
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen hela vägen upp på bilen hissen.
Sida 2

Sätt på skyddsglasögon och samla alla de verktyg du behöver och placera dem i ett praktiskt läge nära dig under fordonet.
3

Bestäm om främre avgasröret är en Y-pipe. Detta skulle innebära att det fäster motorn vid dubbla mångfaldiga ställen på både vänster och höger sida, sedan nedströms till en enda kammare pipa. Om detta är fallet, behöver du ta bort båda främre fläns-till-grenrör. Om det bara är en enda kammare pipa, behöver du bara ta bort den enda fläns-till-grenröret anslutning.
4

Konfigurera ratchet, förlängning och lämplig storlek socket för muttrarna på mångfaldiga dubbar och se till att spärr sätts i backläge.
5

tända facklan, välj en mutter grenrör stud att värma och värma den till en körsbärsröd färg. Snabbt stänga av ficklampan och tillämpa ratchet, förlängning och uttag till muttern och backa från stud. Om du känner något motstånd, återtända facklan och åter värme muttern lite mer så att du inte bryter stud.
6

Ta bort alla muttrar från grenröret dubbar med detta förfarande. Ta din tid och vara noga med att inte bryta några dubbar.
7

Ta på skyddshandskar och tillbaka det främre röret från grenröret. Använd spett för hävstång för att hjälpa till. För att uppnå detta, måste du kanske ta bort några av de galgar nedströms på avgassystemet för att tillåta en viss rörelse och flexibilitet.
8

Låt röret och grenröret att svalna något. Ta bort den gamla packningen och sätter in en ny.
9

Trä eller jaga grenröret dubbar (när du har tillåtit dem att kyla) för att rengöra gängorna på dem innan du byter nya muttrarna på pinnbultarna.
10

Byt ut muttrarna och dra åt med ratchet, förlängning och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70273.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.