Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en syresensor i en 1998 Acccord

Lambdasonderna i din 1998 Honda Accord hjälper till att reglera bränsleförbrukningen på din bil. När en lambdasond misslyckas, börjar bilen att bränna för mycket bränsle och du gas körsträcka minskar dramatiskt. Den 1998 Accord innehåller två syre sensorer placerade i avgasröret på vardera änden av katalysatorn. Det är bäst att byta båda tillsammans för att undvika att ha en annan misslyckas omedelbart efter första byte. Köp ersättare sensorer från en bildelar återförsäljare eller Honda-återförsäljare. Saker du behöver
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj din 1998 Honda Accord med en domkraft och fäst den på en uppsättning jack står. Placera bilen tillräckligt hög för att arbeta bekvämt under den.
2

Leta syresensorn du vill ändra. Koppla den elektriska anslutningen i toppen av sensorn. Pressa klämman och dra ledningar kontakten rakt av sensorn.
3

Ta syresensorn från avgasröret med en socket syresensor och Ratchet. Sätt in den nya lambdasonden för hand för att förhindra cross trär den nya sensorn. Dra åt sensorn till 33 ft-lbs. med momentnyckel.
4

Anslut ledningsnätet på den nya lambdasonden. Tryck den elektriska anslutningen direkt på den nya givaren tills det klickar.
5

Upprepa proceduren på den andra sensorn om det behövs. Hissa upp bilen med domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70417.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.