Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur byter jag ljuddämpare på en 1998 Dodge 3500 Diesel?

Ljuddämparen på 1998 Dodge 3500 Diesel är den viktigaste komponenten som hindrar dieselmotorn igång alltför högt. Avgasröret som är ansluten till avgasgrenröret på framsidan av motorn färdas under lastbilen och in i ljuddämparen. Som ljudet av motorn färdas genom ljuddämparen, mellanväggarna Ljuddämparen orsakar ljudet att avsluta på ett lugnare sätt. Med tiden stark värme som färdas genom ljuddämparen, kommer att orsaka insidan av ljuddämparen att rosta och inte fungera ordentligt. Saker du behöver
Rostskydd spray eller penetrerande olja
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet socket uppsättning
1/2-tums spärrnyckel
Hammer
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 1998 Dodge 3500 Diesel på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Vänta en till två timmar för ljuddämparen och avgassystemet svalna.
2

Skjut under bakdelen av trucken och lokalisera framför ljuddämparen. Avgasröret som färdas från motorn är monterad på den främre ljuddämparen porten med en metallklämma med två bultar.
3

Mätta de två fästbultarna helt med rostskyddsmedel spray eller den penetrerande olja. Placera en hylsa och en breaker bar på en av bultarna. Vrid långsamt motsols för att se hur hårt bulten fast. Om bulten är fortfarande tight, spraya mer av rostinhibitor eller penetrerande olja på fästbultarna och upprepa processen med breaker bar och uttag tills bulten är lös. Följ samma steg med den andra fästskruven. När skruvarna är lösa, använd en spärr för att avsluta lossa bultarna.
4

Finish lossa och ta bort de två fästskruvarna ur klämman med en spärr och en socket. Dra åt bultarna ur klämman och knacka klämman off av ljuddämparen port med en hammare.
5

Skjut änden av en skruvmejsel i slutet av ljuddämparen. Bänd slutet av ljuddämparen porten uppåt av avgasröret. Se till att hela främre ljuddämparen porten bändas upp från avgasröret. Prova och dra ljuddämparen loss från avgasröret. Om ljuddämparen är fortfarande fast, använda hammare för att knacka på framsidan av ljuddämparen loss från avgasröret.
6

Dra ljuddämparen bort gummit hängare som håller ljuddämparen på plats. Skjut ljuddämparen ut från under lastbilen. Placera den nya ljuddämparen under lastbilen och in i gummit hängare.
7

Skjut den främre porten på ljuddämparen över avgasröret. Återanslut klämman över avgas klämman och ljuddämparen med två bultar. Dra åt bultarna ner snäva med Ratchet och uttag. Avsluta åtdragning av bultar med breaker bar och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70647.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.